Hak sahibine hakkını vermemek, hak sahibinin hakkını zorla elinden almak, şiddet uygulamak gibi her türlü zulüm dinimizde kesinlikle yasaklanmıştır. 
Peygamberimiz sav bildirdiğine göre bir kudsi hadiste Yüce Allah, ''Ben zulmü kendime ve kullarıma haram kıldım. O halde siz de birbirinize zulmetmeyin'' buyurmuştur. (Müslim)
Kur'anı Kerimde de ''Zalimler asla kurtuluşa eremezler'' (Kasas; 14/13)  ''Biz zalimleri mutlaka yok edeceğiz'' buyurarak zulmedenlerin acı akıbetlerine dikkat çekmektedir.
Hangi gerekçeyle olursa olsun işkence, zulüm, şiddet insan haysiyetine ve iffetine yönelik bir saldırıdır. Efendimiz sav hayatı boyunca çevresindeki hiçbir varlığa hiçbir biçimde şiddet uygulamamıştır. Kıyamette en çok canları yanacak kimselerin insanlara şiddet uygulayıp canlarını yakanlar olduğunu bildirmiş, insanlara zulmedenlerin Allah'ın azabına uğrayacağını haber vermiştir. (Müslim)

BİR AYET:

Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın. (Bakara, 2/195)
...Rabbimiz! Bize katından rahmet gönder ve bize içinde bulunduğumuz durumdan bir çıkış yolu göster! (Kehf, 18/10)

BİR HADİS:

Allah, yorgunluk, sürekli hastalık, tasa, keder, sıkıntı ve gamdan tutun da ayağına batan dikene varıncaya kadar Müslümanın başına gelen her şeyi, onun hatalarını bağışlamaya vesile kılar. (Buhari)