Alma Terziç, Boşnak kökenli bir sinema ve dizi oyuncusu olarak Türkiye ve uluslararası projelerde sergilediği performanslarla tanınıyor. 11 Temmuz 1987’de Bosna-Hersek’in Zenica şehrinde doğan Terziç, çocukluğunda Bosna Savaşı’nın zorlu koşullarını yaşadı. Oyunculuk kariyerine 2008’de “Kar” filmiyle başlayan sanatçı, Angelina Jolie’nin yönettiği “In the Land of Blood and Honey” ile dünya çapında ün kazandı. Türkiye’de “Kuruluş Osman” dizisindeki Sofia rolüyle geniş bir izleyici kitlesine ulaştı.
Terziç, 2020’de Türk yönetmen Murat Saraçoğlu ile evlendi ve çiftin bir kızı var. 1.70 metre boyunda, 50 kilo ağırlığında ve Yengeç burcu olan oyuncu, hem dramatik hem de aksiyon dolu rollerdeki başarısıyla dikkat çekiyor. Kariyerine Türkiye’de devam eden Terziç, özel hayatını medyadan uzak tutmayı tercih ediyor.
Alma Terziç kimdir?
Alma Terziç, 11 Temmuz 1987’de Bosna-Hersek, Zenica’da doğdu ve şu anda 37 yaşında. Boşnak asıllı olan Terziç, 5 yaşındayken Bosna Savaşı’nı yaşadı ve iki yıl boyunca bir bodrumda saklanmak zorunda kaldı. Savaş sonrası 4 yıl oyunculuk eğitimi alarak kariyerine başladı. İlk rolünü 2008’de “Kar” (Snow) filminde oynadı. 2011’de Angelina Jolie’nin yazıp yönettiği “In the Land of Blood and Honey” (Kan ve Aşk) filminde Hana karakteriyle uluslararası alanda tanındı. Türkiye’de “Veda”, “Fatih”, “Şeref Meselesi”, “Muhteşem Yüzyıl: Kösem”, “Savaşçı” ve “Kuruluş Osman” gibi dizilerde rol aldı. 2019-2020 ve 2024’te “Kuruluş Osman”’da Sofia karakterini canlandırdı.

Nereli? fiziksel özellikleri
Alma Terziç, Bosna-Hersek, Zenica doğumlu ve Boşnak kökenli. Savaşın zorlu koşullarını çocukken deneyimleyen Terziç, Bosna-Hersek’teki kültürel bağlarını koruyor. 1.70 metre boyunda, 50 kilo ağırlığında ve Yengeç burcu. Sarışın saçlarıyla dikkat çeken oyuncu, Kuruluş Osman’daki Prenses Sofia rolüyle Türkiye’de geniş bir hayran kitlesi edindi. Oyunculuk kariyerini ağırlıklı olarak Türkiye’de sürdürüyor ve İstanbul’da yaşıyor.
Evli mi?
Alma Terziç, Ocak 2020’de Türk yönetmen Murat Saraçoğlu ile evlendi. Çift, 2019’da bir dizi setinde tanıştı ve ilişkileri kısa sürede evliliğe dönüştü. Lejla adında bir kız çocukları var; Terziç, annelik deneyimlerini sosyal medya hesabında (@almaterzic) paylaşarak hayranlarıyla bağ kuruyor. 2020’de hamilelik sürecinde Kuruluş Osman’dan kısa bir ara veren oyuncu, 2024’te diziye geri döndü. Özel hayatını medyadan uzak tutan Terziç, eşiyle mutlu bir evlilik sürdürüyor ve başka bir sevgilisi olduğuna dair herhangi bir bilgi bulunmuyor.