06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Amasya'da 4.4 büyüklüğünde deprem

Amasya'da 4.4 büyüklüğünde deprem

Amasya Gümüşhacıköy'de meydana gelen 4.4 ve 4.2 büyüklüğündeki depremler çevre illerde hissedildi. Vatandaşlar panik yaşadı, uzmanlar uyarıyor.

Karadeniz’in kadim şehri Amasya, bugün arka arkaya yaşanan depremlerle sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ilk depremin saat 12.23'te Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde meydana geldiğini ve büyüklüğünün 4,4 olduğunu açıkladı. Yer kabuğunun 10,07 kilometre derinliğinde yaşanan bu sarsıntı, çevre illerde de paniğe yol açtı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.6 olarak kayıtlara geçti.

Deprem Samsun ve çevresinde de hissedildi

AFAD verilerine göre ilk depremin ardından kısa süre sonra bir artçı sarsıntı daha yaşandı. Bu ikinci depremin büyüklüğü 4,2 olarak ölçülürken, derinliği ise yaklaşık 19 kilometre olarak belirlendi. Samsun başta olmak üzere Tokat, Çorum ve Sinop gibi komşu illerde de hissedilen bu sarsıntılar, vatandaşları sokağa döktü. Kimi yurttaşlar evlerine girmeye çekinirken, pek çok kişi park ve açık alanlarda vakit geçirmeyi tercih etti.

“Artçı sarsıntılar devam edebilir”

Depremin ardından açıklama yapan uzmanlar, bölgenin aktif fay hatları üzerinde yer aldığına dikkat çekti. Artçı sarsıntıların bir süre daha devam edebileceği belirtilirken, halktan tedbiri elden bırakmamaları istendi. Özellikle eski yapılarda oturan vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulandı. Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığı gerçeği bir kez daha kendini hissettirdi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *