Ankara'da geçen yıl 3 Haziran'da Aleyna Çakır olarak bilinen 21 yaşındaki Sema Esen evinde ölü bulunmuştu. 

Sema Esen'in sevgilisi olduğu belirtilen Ümitcan Uygun gözlatına alınıp, serbest bırakılmış, iki kadınla birlikte uyuşturucu madde kullandığına ilişkin görüntüler sosyal medyada yer alınca yine gözaltına alınmıştı. Uygun, ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek’ suçundan tutuklanmıştı. 

Ölümünden önce Sema Esen’e uyguladı şiddet anı görüntülerine ilişkin hakkında açılan dava süren Ümitcan Uygun, tutuklu bulunduğu uyuşturucu dosyasında avukatının itirazı üzerine 17 Temmuz’da tahliye edilmişti.

Ankara'da polis önceki gece Mamak Akdere Mahallesi’nde ihbar üzerine girdiği evde bir kadının cesediyle karşılaştı. 

Ölen kişinin 25 yaşındaki Esra Hankulu olduğu belirlendi. Polis, tanık ifadelerinden Hankulu’nun en son Ümitcan Uygun ile görüştüğünü belirledi.

Ölümü şüpheli görülen Hankulu’nun aynı gece arkadaşlarını arayarak psikolojisinin iyi olmadığını ve babasının mezarına gitmek istediğini söylediği belirtildi. Arkadaşlarının o gece Hankulu’nun yanına giderek geceyi birlikte geçirdikleri öğrenildi.

Poliste ifade veren arkadaşlarının, aynı gece Ümitcan Uygun’un da evde bulunduğunu, Uygun’u sabah kendileri uyanmadan Hankulu’nun odasından ayrıldığını iddia ettiler. 

Olaydan sonra gözaltına alınan Ümitcan Uygun’un emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’dan yapılan açıklama şöyle denildi:

"Esra Hankulu’nun ölümü olayının bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatıldı. Olay günü evde bulunan F.G., D.C. ve Ü.U. isimli şahıslar gözaltına alındı. Soruşturmanın bulunduğu aşama, şüpheli sayısı dikkate alınarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheliler F.G., D.C. ve Ü.U.’un gözaltı süresinin bir gün süreyle uzatılmasına karar vermiştir. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma etraflıca ve titizlikle sürdürülmektedir."