Ankara'da yaşayan 70 yaşındaki Sinan Bayat'ın emekli olduktan sonra emeklilik parasıyla 61 yaşındaki Hicabi Çınar'la ortak olarak emlakçılık işine girdiği belirtildi. 

Bayat, bir süre sonra dolandırıldığını iddia ederek ortaklıktan ayrıldı.

Bayat daha sonra 6 Kasım'da Mamak ilçesi Demirlibahçe Mahallesi'nde arkadaşları Mürsel Acar (60) ve Erdoğan Çakmak (61) ile bir araya geldi.

Sohbet sırasında Mürsel Acar'la Erdoğan Çakmak'ın dolandırıldığı için Bayat'la dalga geçtikleri ileri sürüldü. Buna sinirlenen Bayat, silahını çekerek iki arkadaşını da vurdu ve kaçtı. Mürsel Acar hayatını kaybederken, Erdoğan Çakmak ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Polisin yakaladığı Sinan Bayat, ifadesinde bir hafta önce de kendisini dolandırdığını ileri sürdüğü Hicabi Çınar'ı öldürdüğünü itiraf etti ve cesedinin de Çankaya ilçesi Birlik Mahallesi'ndeki iş yerinde olduğunu söyledi. Polis adrese giderek Çınar'ın cansız bedenini buldu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Sinan Bayat, çıkarıldığı mahkemece 'kasten öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.