05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Ankara'da özel halk otobüsçüleri yüzde 45 zam istedi

Ankara'da özel halk otobüsçüleri yüzde 45 zam istedi

Ankara Midibüs ve Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Kurtuluş Kara, akaryakıt alımı yapılmadığı için şu anda 180 otobüsün garajda beklediğini belirterek, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş ve EGO Genel Müdürlüğü üyelerimize zam ve gelir desteği sağlamazsa, ağustos ayı sonunda tüm otobüslerimiz çalışamaz duruma gelecek" dedi.

Kara, bir grup özel halk otobüsü esnafı ve dernek üyeleri ile Ankara Halk Otobüsleri Kooperatifi Merkezi önünde yaptığı basın açıklamasında zam taleplerini dile getirdi.

Ankara ve ilçelerinde tam bilet fiyatının 2.50 TL, aktarmanın 0, 50 TL, öğrenci aktarımının ise 0.25 TL olduğunu ve EGO otobüslerinde kullanılan serbest kartların kendi otobüslerinde de geçerli olduğunu hatırlatan Kurtuluş Kara, "Yaklaşık 2-3 yıldır esnafımız ciddi bir şekilde zarar etmektedir" ifadesini kullandı.

Kara, zam taleplerini daha önce de dile getirdiklerini, İstanbul ve diğer büyükşehirlerde zam yapıldığını ancak Ankara'da yapılmadığını kaydetti.

Öğrenci bilet fiyatlarına 2016'dan beri, tam bilet fiyatlarına ise 2017'den beri zam yapılmadığını ifade eden Kurtuluş Kara, zam taleplerini ise yüzde 45 olarak açıkladı.

Esnafın akaryakıt istasyonlarına borçlu olduğunu öne süren Kara, belediyeden uygun bir çözüm beklediklerini dile getirdi.
Kurtuluş Kara, amaçlarının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı sıkıştırmak olmadığını da vurgulayarak, "Akaryakıt alımı yapılmadığı için şu an 180 otobüsümüz garajda bekliyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş ve EGO Genel Müdürlüğü üyelerimize zam ve gelir desteği sağlamazsa, ağustos ayı sonunda tüm otobüslerimiz çalışamaz duruma gelecek" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *