Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir gün önce çıktığı evine geri dönmeyen 52 yaşındaki Ahmet Uluğmayan için eşi tarafından polise kayıp başvurusunda bulunuldu. Eşi, Uluğmayan'ın kronik rahatsızlıklarının bsulunduğunu, hastaneden de bir gün önce taburcu edildiğini bildirdi.

Harekete geçen polisler, Uluğmayan'ı Antalya-Alanya karayolunda yolun kenarındaki araçta ölü olarak buldu.

Yapılan araştırmada güvenlik kameraları da incelendi. Buna göre otomobilde Ahmet Uluğmayan'la birlikte 4 kişinin daha bulunduğunu şahısların A.A., Ş.P., M.D., F.U. olduğunu belirlendi. 

Kamera görüntülerinde şüphelilerin arıza yapan otomobili itekleyerek D-400 yolunun kenarına getirip bıraktıkları, bu sırada hayatını kaybeden Ahmet Uluğmayan'ın otomobilin ön yolcu koltuğunda oturduğunu belirledi.

Jandarma ekipleri A.A., Ş.P., M.D., F.U. isimli şüphelileri kısa sürede yakaladı. Şüphelilerin yapılan üst aramasında, ölen Ahmet Uluğmayan'ın cep telefonu sim kartı, otomobilde bulunan Uluğmayan'ın oğluna ait cüzdan, kredi kartları, kimlik kartı ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler jandarmadaki ifadelerinde Ahmet Uluğmayan'la sabahtan itibaren birlikte gezdiklerini, akaryakıt aldıklarını, alışveriş merkezinden alışveriş yaptıklarını, yemek yediklerini bildirdiler. Daha sonra Ahmet Uluğmayan'ın araç içerisinde fenalaşarak istifra etmeye başladığını, bu sırada arızalanan otomobili itekleyip D-400 kenarında bir restorantın önüne bıraktıktan sonra kaçtıklarını, kaçarken otomobilde bulunan kimlik, telefon cüzdan ve kredi kartlarını kullanmak için aldıklarını itiraf ettikleri bildirildi.

Şüpheliler A.A., Ş.P., M.D. ve F.U. çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimi tarafından ‘Nitelikli Yağma' ve ‘Ölüme terk etmek' suçundan tutuklandı. 

Editör: Haber Merkezi