Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan ve Türkiye’nin en önemli turizm şehirleri arasında yer alan Antalya, masmavi plajları, yüzlerce kaliteli konaklama adresi ve devasa tatil köyleri ile ünlüdür. Aynı zamanda paha biçilemez tarihi eserleriyle dikkat çeken Antalya'da, ziyaretiniz sırasında gezip görebileceğiniz birçok farklı yer bulunur. Gelin, bu eşsiz yerleri birlikte keşfedelim!

Alanya

Antalya merkezine ortalama 130 kilometre uzaklıkta bulunan Alanya, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan yerler arasındadır. Plajları, eğlenceli hayatı, doğal güzellikleri ve tarihi ile dikkat çeken Alanya, Türkiye’nin en ünlü tatil cennetleri arasında gösterilir. Deniz kenarında balayı tatilleri için ideal olan bu bölgede isterseniz güzel bir yaz tatili geçirebilirsiniz. Alanya Kalesi’nin panoramik Akdeniz manzaralarını deneyimleyebileceğiniz Alanya’nın simgeleri arasında Kızıl Kule, Tarihi Alanya Tersanesi, Damlataş Mağarası ve Dim Mağarası gibi yerler bulunur. Arkaik dönemden Osmanlı dönemine kadar uzanan kalıntıları görebilmek için isterseniz Alanya Arkeoloji Müzesi’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Kemer

Etkileyici çam ormanlarının yer aldığı Kemer’de aynı zamanda masmavi Akdeniz ile çevrili denizi görebilirsiniz. Dünyanın dört bir yanından deniz tatilinin tadını çıkarmaya gelenlerin akın ettiği Kemer, Antalya merkezine ortalama 43 kilometre uzaklıktadır. Kemer’e geldiğiniz zaman Göynük, Kiriş, Çamyuva ve Tekirova gibi Kemer’e bağlı olan sahil beldelerini de mutlaka görmelisiniz. Kemer merkez kısımlarında Ay Işığı Plajı gibi ünlü yerleri görebilirsiniz. Kemer Barlar Sokağı'nda ise gece hayatını yaşayabileceğiniz çeşitli mekanlar bulabilirsiniz. Keyifli bir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bu sokakta dünyaca ünlü müzisyenlere ve denk gelebilirsiniz. İlçe merkezine kısa bir yürüyüş mesafesinde bulunan yat limanından kalkan tekneler ile Olimpos, Çıralı, Adrasan ve Tekirova koylarında yüzmeyi deneyebilirsiniz.

Kaş

Kendine özel atmosferiyle dikkat çeken ve Türkiye’nin en sevilen tatil cennetlerinden biri olan Kaş, hareketli ilçe merkezi ve masmavi plajlarının yanı sıra farklı medeniyetlerden izler taşıyan antik kentleriyle görülmeye değerdir. Antalya merkezine ortalama 150 kilometre uzaklıkta olan Andifili Sahili’nde yer alan Kaş, dağ yamaçlarına inşa edilmiş butik ve villa otelleri ile dikkat çeken yerlerdendir. Çukurbağ Yarımadası gibi ünlü yerleri de içerisinde barındıran Kaş, Likya dönemi antik kentlerinden Antiphellos’un kalıntıları üzerine kurulmuştur. Tarihi yerleri görmekten keyif alıyorsanız mutlaka Kaş ziyaretiniz sırasında bu bölgeye de göz atmalısınız. Kaş Körfezi’nin büyüleyici manzaraları arasında yapılan doğa gezileri ve bisiklet turlarının sevildiği Kaş’ta tekne ve dalış turlarına katılabilirsiniz. Batık şehir Kekova’dan gizli sahil köylerine kadar pek çok farklı etkileyici atmosfere sahip yeri keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Belek

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı olan Belek, 17 kilometrelik uzunluğa sahip plajları ile dikkat çeker. Uluslararası standartlara sahip golf sahaları ve yüzlerce kişilik tatil köyleriyle ünlü bir tatil beldesi arıyorsanız Belek’i tercih edebilirsiniz. Gelişmiş turizm olanaklarının yanı sıra daha pek çok farklı tarihi dokuya sahip yerler içeren Belek’te keyifli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz. Belek ve Kadriye adlı iki köyden oluşan bu bölge, uluslararası golf ve tenis turnuvalarının yanı sıra futbol sahalarıyla da ünlüdür. Dünyanın belirli yerlerinden futbol kulüplerinin kamp için misafir edildiği bölgede yapabileceğiniz çeşitli aktiviteler mevcuttur. Belek’te yelken uçurtma sörfü ve deniz paraşütüne kadar çeşitli adrenalin dolu sporu deneyebilirsiniz.

Kalkan

Kaş ilçesine bağlı olan Kalkan, doğal güzellikleri ile dikkat çeker. Antalya ve Kaş’a göre daha sakin bir ortamda tatil yapmak istiyorsanız Antalya seyahatinizde Kalkan’ı tercih edebilirsiniz. Kalkan’ın yamaçlarında panoramik deniz manzaralarının tadını çıkarabilirsiniz. Arnavut kaldırımlı dar sokaklarını taş mimarili Osmanlı evlerinin süslediği Kalkan’ın merkezinde balık restoranları ve eğlence mekanları bulabilirsiniz. Kısa bir sürede yürüyerek keşfedebileceğiniz Kalkan’da özellikle Kışla Koyu, Kalamar Koyu ve Kalkan Koyu gibi yerleri bulabilirsiniz. Konaklama açısından da rahat edebileceğiniz Kalkan’ı keşfetmeye başlarken ufak molalar vermek isterseniz merkez kısımlarındaki kafeleri tercih edebilirsiniz.

Demre

Antalya’ya ortalama 80 kilometre uzaklıkta olan Demre, doğa tatili yapmak isteyenlerin favorileri arasındadır. Antalya ziyaretlerinizde mutlaka bu bölgeyi de görmeniz gerekir. Tatil yapmak ve gezmek için ideal olan Demre, kamp alanları ile ünlüdür. Yazımızdan da anlaşılacağı üzere, Antalya'da görülecek birçok değerli yer mevcut. Siz de bu muhteşem şehre seyahat etmek için güvenilir ve uygun fiyatlı bir alternatif arıyorsanız Pegasus’u tercih edebilirsiniz. Yılların deneyimi ile benzersiz bir deneyim sunan Pegasus sayesinde, tatilinizi en konforlu şekilde planlayabilmenin ayrıcalığını hissedebilirsiniz. Antalya uçak bileti almak için şimdi Pegasus'un web sitesini ziyaret edebilir; Antalya’ya en güvenilir ve konforlu şekilde ulaşarak yeni yerler keşfetmeye başlayabilirsiniz!

Editör: Haber Merkezi