Ordu'da eşi Erdinç Dinç'le geçimsizlik yaşayınca 2 çocuğu ile birlikte Mesudiye ilçesindeki babasının evine dönünen 32 yaşındaki Gamze Dinç, sosyal medya aracılığı ile yardım istedi.

Eşinin önce boşanmayı kabul ettiğini, ancak sonra vazgeçtiğini anlatan Gamze Dinç, şu ifadeleri kullandı:

- Davayı açtıktan birkaç gün sonra mesaj atıp boşanmaktan vazgeçtiğini söyledi. Ben de kararımın kesin olduğunu kendisine söyledim. 

- Daha önce defalarca boşanmak istedim fakat aileme zarar verebilir düşüncesiyle vazgeçmiştim. 

- Ailemin desteği, arkalarımda durmaları ile boşanmaya kesin karar verdiğimi söyledim. Bunun üzerine tehdit mesajlarına başladı.

- Avukatla görüşüp koruma kararı çıkarttık. Bir süre sonra evimizin önüne geldi ve babamla arbede yaşadılar. Jandarma tarafından hastaneye götürüldüğünde 182 promil alkollü olduğu görüldü. 

- Gerek telefonumdan gerek Facebook hesabından küfürlerine ve tehditlerine devam etti. Bunlar gibi bir sürü mesaj ve ekran görüntüsü mevcut elimde. 

- Suç duyurusunda bulunduk ama hala dışarıda. Lütfen devlet büyüklerinden yardım istiyorum. Bu şahıs dışarıda olduğu sürece huzurum olmayacak. Çok geç olmadan lütfen bana yardım edin.

Sosyal medyadan ve mesaj göndererek açık bir şekilde genç kadını ölümle tehdit eden Asım Erdinç Dinç, “Nereye kadar. Kanında boğulacaksın. Yalvartmayacağım seni merak etme. Emine Bulut gibi ‘ölmek istemiyorum’ bile diyemeyeceksin” ifadelerini kullanması dikkat çekti. 

Küfür ve hakaretlerin yer aldığı mesajlarda Asım Erdinç Dinç, “Hepinizi tek tek doğrayacağım. Bu öfkem o evde yaşayan herkesin ölümü olacak ve bunu gözümü kırpmadan yapacağım” diye yazdı.

Ordu Valisi Tuncay Sonel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tehditlere devam eden Asım Erdinç Dinç’in yakalandığını şöyle duyurdu:

“Devletimizin ilgili birimleri ile koordineli bir şekilde gereği yapılarak, şahıs hakkında yakalama kararı çıkarılmış ve Sivas’ta gece kaldığı otelde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adli işlemler başlatılmıştır.”

Editör: Haber Merkezi