Mersin'in Erdemli ilçesinde gece yarısı evinden çağrılan 28 yaşındaki Atakan A., oturduğu sitenin otoparkında kız arkadaşı nedeniyle arasının açık olduğu Emre S. ve arkadaşları Mehmet Kağan T., Emre S., Veli Can G. ve Aybora A. tarafından feci şekilde dövüldü.

Güvenlik kameralarına da yansıyan olayın ardından şüpheliler otomobille uzaklaştı. 

Ambulansla hastaneye kaldırılan Atakan A.'ye acil serviste müdahale edildi. Ayakta tedavi edilen Atakan A., daha sonra polis merkezine götürülüp ifade verdi. 

Olayı haber alan ailesi polis merkezine gittiğinde kafasında yarık oluştuğunu, gözlerinin morardığını görünce Atakan A.'yı yeniden aynı hastaneye götürdü. 
İddiaya göre acil serviste görüştükleri doktorlar aileye "Her şey yapıldı, bir şeyi yok" dedi. Atakan A. ailesi tarafından evine götürüldü.

Ancak sabaha karşı fenalaşan genç ambulansla bir kez daha hastaneye kaldırıldı ve ‘Beyin travması' teşhisiyle yoğun bakıma alındı. 4 gün süren ölüm kalım mücadelesini kazanan Atakan A. tedavisinin ardından taburcu edildi.

Polis tarafından gözaltına alınan ve olay sırasında alkollü olduğu belirlenen 4 zanlı savcılıktaki sorgularının ardından "Öldürmeye tam teşebbüs' suçundan tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 

3 sanık adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Başka bir suçtan 2 yıl ertelenmiş cezası bulunduğu öne sürülen Veli Can G. de serbest kaldı. 4 saldırganın da tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Atakan A., avukatı İsmail Taner aracılığıyla karara itiraz etti.

Editör: Haber Merkezi