İstanbul Ataşehir'de bir sitenin önünde Can Göktuğ Boz, komşusu 28 yaşındaki nişanlı ve mimar olan 28 yaşındaki Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla öldürmüştü.

Başak Cengiz'in Ankara'da ikamet ettiği, geçici görevle İstanbul'da bir inşaat firmasında görevlendirildiğ, cumartesi günü de evine döneceği öğrenildi. 

Sitede tek başına oturduğu öğrenilen katilin evine polis baskın yaptı. Yapılan baskında Can Göktuğ Boz gözaltına alındı. 
Boz'un evinde yapılan aramada 15 kılıç ve bıçak ele geçirildi. Ele geçirilen kılıçlar arasında olayda kullanılan samuray kılıcının da bulunduğu öğrenildi.

Can Göktuğ Boz bakın kim çıktı?

Can Göktuğ Boz'un babasının bir inşaat firmasında mühendis, annesinin ise avukat olduğu ortaya çıktı.

Özel bir üniversitede mühendislik bölümünde okuyan Boz'un ayrıca sosyoloji bölümünde de öğrenim gördüğü, 2 üniversitede birden okuduğu belirtildi.

Polisteki ifadesinde kılıçları çok sevdiğini anlatan Boz'un evinde bulunan kılıçların hepsini internet ya da mağazalardan aldığını ve hepsinin kendisine ait olduğunu söylediği belirtildi.

Boz'un geçmişte 17 gün uyuşturucu kullandığı için bir hastanede tedavi gördüğü ayrıca 5 yıl psikolojik destek aldığı tespit edildi. 

Boz, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Editör: Haber Merkezi