20 milyon vatandaşın kimlik, banka ve sigorta bilgilerini çalan dolandırıcılar nefes kesen bir operasyonla yakalandı. Şimdiye kadar 50'den fazla kişinin 700 bin lira dolandırıldığı ortaya çıktı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü müthiş bir operasyona imza attı ve İstanbul, Afyonkarahisar, Ankara ve Uşak'ta eşzamanlı hareket ederek vatandaşları dolandıran 12 şüpheliyi yakaladı. Şüphelilerin Türkiye'de 20 milyon kişinin iletişim, sigorta ve banka bilgilerini çaldıkları ve dolandırmak için kullandıkları ortaya çıktı.

"AVUKATIZ İCRANIZ VAR!"  

Dolandırıcılık örgütünün Sancaktepe'de açtıkları paravan bir oto galeriyi çağrı merkezi olarak kullandıkları, şu ana kadar da 50'den fazla kişiyi "Biz avukatız" diyerek aradıkları, kullandıkları kredinin ya da yaptırdıkları sigorta bedelini ödemediklerinden dolayı icra başlatıldığını bildirdikleri belirtildi. Bu icranın durdurulması için mesajda yer alan avukatlık bürosunun numarasını aramaları istenen vatandaşlara bu numarayı aradıklarında ise kendilerini avukat olarak tanıtıyorlar ve icra takibinin durdurulması için istediklerini meblağları vatandaşlardan almaya çalışıyorlardı. Bu yöntemle 700 bin liralık vurgun yapıldığı belirlendi. 

BİLGİLER SİGORTA ÇALIŞANINDAN

Bir ihbar üzerine harekete geçen emniyet 20 milyon vatandaşın bilgilerini geçmişte bir sigorta şirketinde çalışan K.M.B'nın getirdiğini saptadı. 

Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin operasyonlarında yakalanarak gözaltına alınan 12 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, 9 şüpheli çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 şüpheli ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 

Editör: Haber Merkezi