Bursalı işadamı ve zeytincilik firması sahibi 45 yaşındaki Sezai Katmer, tutuklu bulunduğu cezaevinden mart ayınca çıkmış, ancak sonra ortadan kaybolmuştu.

Ailesinin kayıp başvurusu üzerine Katmer için polis ekiplerince geniş çaplı arama çalışması başlatıldı. 

Sezai Katmer'e ait Yeniköy yolundaki zeytinlikte de bugün inceleme yapıldı. Zeytinlikteki bağ evinin altında bulunan, daha önce bahçe sulamak için su kuyusu olarak kullanılan, ardından foseptiğe dönüştürülen alanda incelemelerini yoğunlaştıran ekipler, burada bir ceset buldu.

Cumhuriyet savıcısı olay yerine gelirken, itfaiye ekipleri de sevk edildi. 

Foseptiğin dar olması nedeniyle itfaiye ekipleri cesede ulaşamayınca, AFAD ekiplerine haber verildi. İş makineleriyle bölgeye gelen AFAD ekipleri, cesedi çıkarmak için çalışma başlattı. Yapılan 2 saatlik çalışmayla cesede ulaşıldı. Kuyudaki suyun da tahliye edilmesinin ardından ceset çıkarıldı.  

Yapılan incelemede ellerinden ve ayaklarından bağlanmış haldeki cesedin Sezai Katmer'e ait olduğu tespit edildi. Elleri ve ayaklarının bağlı olduğu görülen Katmer'in cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

2019 yılında 'silah bulundurmak' ve' kavgaya karışmak' suçlarından tutuklanarak cezaevine konulan ve mart ayında cezaevinden çıkan Sezai Katmer'in ölümüyle ilgili polis ekipleri, geniş çaplı soruşturma başlattı.