03 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Az önce deprem mi oldu? 19 Kasım Çarşamba nerede deprem oldu?

Az önce deprem mi oldu? 19 Kasım Çarşamba nerede deprem oldu?

Son günlerde Türkiye genelinde sismik hareketlilik dikkatle izleniyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Kandilli Rasathanesi, ülkenin farklı bölgelerinde meydana gelen depremleri halka düzenli olarak duyuruyor. Vatandaşlar, resmi kurumların sağladığı bu veri akışıyla yaşadıkları sarsıntıların büyüklüğü, merkez üssü ve derinliği hakkında anlık bilgi alabiliyor.

Özellikle Balıkesir çevresinde art arda yaşanan depremler bölge sakinlerinde endişe yarattı. Sındırgı ilçesinde ve çevresinde hissedilen sarsıntıların ardından bölge kısa süreli panik yaşadı. Yetkililer, depremlerle ile ilgili açıklamalarında yalnızca resmi kaynakların dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Resmi kurumların listelerine göre 19 Kasım Çarşamba günü saat 15.25'te Balıkesir Sındırgı merkez üssünde 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 11 kilometre olarak ölçüldü ve çevre ilçelerde de hissedildi. İlk ihbarlarda herhangi bir olumsuzluk raporlanmadı.

Balıkesir Sındırgı'da Deprem Meydana Geldi

Balıkesir Sındırgı'da yaşanan 3.5 büyüklüğündeki deprem, AFAD verilerine göre saat 15.25'te kaydedildi. Sarsıntı, şehre yakın yerleşimlerde de hissedildi. Depremin derinliği 11 kilometre olarak açıklandı.

Son Depremler Sorgulama ve Bilgilendirme

AFAD ile Kandilli Rasathanesi'nin sunduğu son depremler sorgulama ekranı üzerinden, vatandaşlar gün içindeki sismik hareketliliği öğrenebiliyor. Bu listelerde tüm irili ufaklı depremler hızlıca güncelleniyor ve kamuoyu ile paylaşılıyor.

İstanbul ve Çevre İlçelerde Hissedilen Sarsıntılar

Aynı gün sabah saatlerinde İstanbul ve çevre illerde kısa süren sarsıntı gözlemlendi. Bazı bölgelerde depremin etkisi hafif şekilde hissedildi ve vatandaşlar resmi açıklamaları dikkatle takip etti. Yetkililer, doğru bilgi edinmek isteyenlerin AFAD ile Kandilli Rasathanesi'nin son verilerini kontrol etmelerini önerdi.

Her zaman olduğu gibi, uzmanlar yalnızca teyitli ve resmi bilgilerle hareket edilmesinin önemine dikkat çekiyor. Sarsıntılarla ilgili olumsuz bir durum bildirilmedi ve afet yönetimi kurumları gelişmeleri yakından izlemeye devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *