06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Babasının çiçekle beklediği kız bakın kaç puan aldı

Babasının çiçekle beklediği kız bakın kaç puan aldı

Muş’ta baba-kızın sınav sonrası çiçekli buluşması yürekleri ısıttı. Çimen Gülen, YKS’de ilk 11 bine girdi. Detaylar için tıklayın!

Muş’ta yaşanan duygu dolu bir baba-kız hikayesi, sosyal medyada binlerce kişiyi etkiledi. Sınav sonrası kızını çiçekle karşılayan Mehmet Emin Gülen’in bu anı, “Yılın Babası” yorumlarıyla viral oldu. Ancak asıl gurur verici gelişme, YKS sonuçları açıklanınca yaşandı: Kızı Çimen, Türkiye genelinde ilk 11 bine girmeyi başardı!

Köyden Yükselen Umut: Çimen Gülen’in Başarı Öyküsü
Merkeze bağlı Bahçe köyünde yaşayan Gülşah ve Mehmet Emin Gülen çiftinin kızları Çimen Gülen, Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nde YKS sınavına girdi. Sınav günü, fakülte önünde heyecanla kızını bekleyen baba Mehmet Emin Gülen, sınavın bitmesiyle kızına sarılarak ona çiçek verdi. O anlar, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi ve sosyal medyada “yılın babası” notuyla binlerce kez paylaşıldı.

Görüntüler, izleyenleri hem duygulandırdı hem de bu mütevazı ailenin hikayesine ilgi uyandırdı.

“Beklentimin Üstünde Bir Puan Aldım”
YKS sonuçlarının açıklanmasıyla duygular zirveye ulaştı. 431.45250 puanla Türkiye genelinde 10 bin 840'ıncı sıraya yerleşen Çimen Gülen, hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Başarısını çok çalışmaya borçlu olduğunu söyleyen Çimen, duygularını şu sözlerle aktardı:

“Çok güzel bir gündü. Daha da güzel olanı babamın beni çiçekle karşılamasıydı. Beklentimin üstünde bir puan aldım. İlk 10 bin kişiye girmeyi başardım. Yapay Zeka Destekli Yazılım Mühendisliği Bölümünü istiyorum. Ankara, İstanbul, İzmir ve Eskişehir'i tercih edeceğim. Ailemin beklentisini karşılayabilmek beni çok gururlandırdı.”

Bir Babadan Örnek Mücadele
Hayvancılıkla geçimini sağlayan baba Mehmet Emin Gülen ise kızının başarısıyla tarifsiz bir mutluluk yaşadığını ifade etti:

“Ben okumadım ama beş çocuğumu da okuttum. Bugün çok gururluyum, neşeliyim. Kızımla gurur duyuyorum. Onların okuması için her türlü mücadeleyi verdim. Kızım Türkiye'de ilk 10 bin kişinin arasına girdi. Sevinçliyim, mutluyum.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *