Aydın'ın Didim ilçesinde iki günce ailesinin yanından ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan 16 yaşındaki Yağmur Tayhan için ailesi 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunmuştu.

Daha sonra polis ekipleri Tayhan'ı bulmak için çalışmaların artırmıştı. Daha sonra boş bir arazide genç bir kızın cansız bedeni bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye giden ekipler, ölen kişinin Tayhan olduğunu belirlemişti.

KESİK İZLERİ BULUNMUŞTU

Vücudunda kesik izleri bulunan Tayhan'ın cenazesi olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması sonrası Didim Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, daha sonra ise cenazesi kesin ölüm nedenin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

BABASININ İŞYERİNE 100 METRE MESAFEDE BULUNDU

Polis ekipleri de cesedin bulunduğu yerin babasına ait lokma dükkanına yaklaşık 100 metre mesafede olduğu belirledi. 

TEK KAN DAMLASI OLAYI ÇÖZDÜ

Çalışmalarına hız veren ekipler, Yağmur Tayhan'a ait tek kan damlasından yola çıkarak Nizam C.'nin (53) evinde inceleme yaptı. Yapılan incelemede evde Yağmur'a ait çok fazla kan izi bulundu.

ÖLDÜRDÜKTEN SONRA ARAZİYE GÖTÜRMÜŞ

Ekipler, Nizam C.'nin Yağmur'u evde bıçaklayarak öldürdükten sonra cenazeyi aracıyla taşıyarak 1 kilometre uzaklıktaki araziye attığı anlaşıldı. Emniyetteki ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf eden Nizam C.'nin Hollandalı bir kadınla evli olduğu öğrenildi.

"ÖNCE DARP ETTİM, BAYILINCA TERASA ÇIKARDIM"

Nizam C.'nin 2012 ve 2016 yıllarında emniyette yaralamadan sabıka kaydının bulunduğu bildirildi. Şüphelinin emniyetteki ifade alma işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Sabah'ın haberine göre Nizam C. ifadesinde şunları kaydetti:

"'Bir şey söyleyeceğim' diyerek eve çağırdım. Önce darp ettim. Bayılınca terasa çıkardım. Defalarca bıçakladım. Cesedi çarşafa sarıp evin yanındaki araziye indirdim. Sonra çuvala koyup duvarın yanına bıraktım. Kanlı çarşafı da banyoda yıkadım."

OLAYIN YAŞANDIĞI YERE GETİRİLDİ

Öte yandan  N.C. gece geç saatlerde olayın yaşandığı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki eve ve genç kızın cansız bedeninin bulunduğu evin yanındaki boş arsaya getirildi.

Polis ekiplerinin yoğun güvenlik tedbiri aldığı teşhis işleminde katil zanlısının cinayeti nasıl işlediğini anlattığı belirtildi.

Öte yandan emniyetteki işlemleri tamamlanan ve çelik yelek giydirilen zanlı, yoğun güvenlik önlemleri altında Didim Adliyesine getirildi.

GENÇ KIZIN BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Ayrıca Tayhan'ın cenazesinin, bugün öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.