İsveç’in Malmö kentinde yaşayan Emrullah Gülüşken, yaklaşık 2 hafta önce yüksek ateş ve nefes darlığı nedeniyle sıkıntı yaşamaya başladı.

2 gün önce de ambülansla hastaneye kaldırıldı. Hastanede Gülüşen’in corona virüsü testi pozitif çıkmasına rağmen hastaneden geri evine gönderildi.

Bunun üzerine Gülüşken’in kızları Samira ve Leyla Gülüşken, sosyal medyadan Türkiye’ye seslendi. Samira Gülüşken, “Ülkemizden bize sahip çıkması adına yardım talep ediyoruz, ne yaparız nereye başvururuz bilmiyoruz. Lütfen sesimizi duyurmamıza yardımcı olun, babamın durumu çok kötü, bir an önce müdahale edilmeli” diyerek yardım çağrısında bulunurken, Leyla Gülüşken de babasının bulunduğu bir videoyu paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gülüşken ailesinin sesine kayıtsız kalmadı. Koca, Emrah Gülüşken’in kızı Leyla’ya hitaben, twitter hesabından şunları yazdı:

“Sevgili Leyla, sesini duyduk. Ambulans uçağımız saat 06.00’da havalanıyor, İsveç’e geliyoruz. Tüm Türkiye, böyle bir dönemde, uzakta olmanıza üzüldük. Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır. Cumhurbaşkanımızın, bütün halkımızın geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Çok sevgiler.”

Corona hastası 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken ve çocukları, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatı üzerine ambulans uçakla Antalya'ya getirilecek.