Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde koronavirüs yasağının kalktığı ilk günde Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan ve KKTC Yakın Doğu Üniversitesi İngilizce Bölümü'nde öğrenim gören 22 yaşındaki Gözde Binbir erkek arkadaşı 26 yaşındaki Mehmet Ceyhan ve iki arkadaşı ile birlikte denize girmek için Girne yakınlarında bulunan Alagadi plajına gitti.

Bölgedeki şiddetli rüzgar ve açık denizdeki dalgalara rağmen Binbir ile Ceyhan denize girdi.

Birlikte denize giren Binbir ile Ceyhan bir süre içinde birbirinden uzaklaştı. Binbir'in dalgaların arasında batıp çıktığını gören Ceyhan o tarafa doğru yöneldi, ancak bir süre sonra o da dalgaların arasında kayboldu.

Karada bulunan arkadaşlarının sahil güvenlikten yardım istemeleri üzerine olay yerine sahil güvenlik botu ve arama kurtarma ekipleri geldi. 

Yapılan aramalar sonucunda iki saat sonra Binbir'in cesedine ulaşıldı. Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşadığı öğrenilen Binbir'in cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.


KKTC'nın Lapta kentinde yaşayan Ceyhan'ı ise arama kurtarma çalışmalarının sonuç vermediği ve kötü hava koşulları nedeniyle ara verildiği açıklandı.

Editör: Haber Merkezi