Ankara'nın Etimesgut ilçesinde dün bir bankada soygun girişiminde bulunulmuştu.

Yüzünde maskeyle bankaya giren bir kişi tabancayla çalışanları tehdit ederek elindeki çantayı parayla doldurtmuştu.

Soyguncu tam bankadan çıkarken, üzerine atlayan 66 yaşındaki müşteri Cengiz Server Çetinkaya, soygunu engellemiş ama yüzünden ve göğsünden yaralanmıştı. Soyguncu M.A.'nın elinden tabancasını alan Çetinkaya kanlar içinde yere yığılırken, banka görevlileri de M.A.'yı etkisiz hale getirip, polise teslim etmişti.

Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Çetinkaya hayatki tehlikeyi atlattı. Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’nden emekli olan iki çocuk babası Cengiz Sever Çetinkaya, yaşananları şöyle anlattı:

- Sabah ekmek aldıktan sonra eve dönüşte pasajda çay içerken, elinde silah olan birisinin banka şubesine girdiğini öğrendim. 

- Önce güvenlikçi falan sandım. Sonra soyguna geldiğini anladığımda “Bana bir sopa verin. Eline vurup silahı düşüreceğim” dedim, sopa bulamadım. 

- Sonra dışarıdan bankanın içine doğru baktım. Elinde silah doğrultmuş millete, parasını topluyor. Herkesi yere oturtmuş, elleri başlarının üstünde bekliyorlar.

- İçeride bir sürü adam var, ‘şunları kurtarayım’ dedim. Tam giriş kapısından çıkarken yakaladım adamı, maskeyi çektim aldım suratından, sonra yumruk attım. 

- O arada silah patladı. Birinci mermi göğsümden girip çıktı, ikinci mermi de suratımı sıyırdı. Sonra silahı aldım hengamede elinden. Vuruldum, acımaya başladı.

- Yan yan oradaki oturaklara elimde silahla gittim. Orada adama “Kalıbına baksalar seni adam sanırlar” dedim. 

- Ben böyle durumlara tahammül edemem, yaptığım işi Allah rızası için yaparım. 

- Ben devletimin bankasını soydurmam, bileyim ki öleceğim yine de soydurmam. 

- Benim amacım ve  beklentim de yok. Ben o bankadan iyi kötü yıllarca maaş aldım. Benim bankada bir geçmişim var. Biz bu vatan bu devlet için varız.