Konya'nın Selçuklu ilçesi Musalla Bağları Mahallesi'nde meydana gelen olayda, iddiaya göre Bekir Durna, arkadaşı Yavuz K. ile gittiği barda, alkol aldıktan sonra hesabı ödemek istemedi. İşletme Müdürü İsmail Demir ile Durna ve Yavuz K. arasında çıkan tartışma, kısa süre içinde tekmeli yumruklu kavgaya dönüştü.

KAVGANIN SONU KANLI BİTTİ

Kavga sırasında Bekir Durna, yanındaki tabancayla önce havaya ateş etti, ardından da İsmail Demir'i sağ omzundan ve bacağından vurdu. Demir, daha sonra iş yerine ait servis aracındaki tabancıyı alıp, Bekir Durna'ya ateş etti. Yaralı halde hastaneye kaldırılan genç adam, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

İŞLETME MÜDÜRÜ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Tedavisinin ardından gözaltına alınan İsmail Demir çıkarıldığı mahkemece 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı. Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada İsmail Demir, bugün hakim karşısına çıktı. Taraf avukatları salonda hazır bulunurken, İsmail Demir, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemiyle katıldı.

SAVCI 'MEŞRU MÜDAFAA' DEDİ

Savcı, mütalaasında tutuklu sanık İsmail Demir'in suçu 'meşru müdafaa' altında işlediğini belirterek tahliyesini talep etti. Demir'in avukatı Buğra Büyükağaçcı da savunmasında "Müvekkilimin suçu meşru müdafaa koşullarında işlediği sabittir. Müvekkilim demir maktul Durna'ya iyilikle yaklaşmış ancak maktul ağır küfürler edip beraberinde getirdiği silahla müvekkilimi boynundan öldürmek istercesine ateş etmiştir. Tahliyesini talep ediyorum" dedi.

"HER ŞEY İKİ DAKİKA İÇERİSİNDE OLDU"

Mahkeme karar öncesi İsmail Demir'e son sözünü sordu. Demir, "Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Ona yalvardım. Çoluğum çocuğum var yapma dedim, ancak beni dinlemedi. Ailesine Allah sabır versin. Her şey 2 dakika içerisinde oldu. İnsan insana hiç kıyar mı? Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

MAHKEME BERAAT KARARI VERDİ

Mahkeme heyeti İsmail Demir'in suçu 'meşru müdafaa' koşullarında işlediğini kanaat getirerek 'kasten adam öldürme' suçundan beraatine karar verirken, ruhsatsız silah bulundurma suçundan 10 ay hapis ve 500 lira para cezasına çarptırdı.