Armoni İnsan Kaynakları olarak Bebek Bakıcısı konusunda ailelerin haklı olarak sorduğu birçok soruyla karşılaşıyoruz. Bunların başında da güven oluşturmaya dayalı sorular geliyor. Bunun en büyük nedeni canımızdan daha değerli yavrularımızı emanet edeceğimiz kişiye güvenebilmek isteğidir.

Bizler de Armoni İnsan Kaynakları olarak bu noktada ebeveynleri iyi anlıyor, beklentilerini ve kaygılarını paylaşıyoruz. Bizler de önce birer ebeveyn sonra eğitimci sonrasında ise bir bakıcı ajansıyız. Bunun getirdiği Empati, deneyim ve şeffaflık ile de kısa sürede birçok aileye dokunabildik. Peki nedir bu sorular:

  1. Ben Bakıcıya Nasıl Güveneceğim?

Armoni İK başvuru alırken önce temel özellikleri taşımayan adayları otomatik olarak eler ve sigara kullanmayan, çocuğa bir şeyler katamayacak rol model olamayacak adayları eler.Sonra yapılan seçmelerle bakıcı olmaya uygun adayları portföyüne katar. Burada Armoni İnsan Kaynakları size doğru bakıcıyı bulmada en önemli enstrümanınızdır.

  1. Bakıcılar Hangi Özellikleri Taşımalı?

En çok tartışılan konuların başında gelen iyi bir Bebek Bakıcısı hangi özelliklerinin neler olduğudur. Her şeyin başında olduğu gibi bunun başında da bebekleri sevmekle başlar her şey. Sakin, Sabırlı ve uyumlu olması da önemli bir etkendir. Bebek bakımı konusunda bilgisinin olması gerekir. İletişimi kuvvetli olmalı ki bebekle ve aile ile sağlıklı bir süreç yürütebilsin.

  1. Bebek bakıcısı ile Görüşmede Nelere Dikkat Etmeliyim?

Genel özellikleri taşıyan bakıcılar ile görüşme yapıldığı zaman şartları uyan adaylar arasında en öncelik hislerdir. Elektrik tutmasıdır. Bu adaylarla diğer kriterleriniz de tutuyorsa anlaşmak en önemlisidir. Sorduğunuz sorular mesleki bilgisi ve deneyimine yönelik olabilir. Yada evde hassas olduğunuz konularda tavrını ölçmeye yönelik sorular yönlendirebilirsiniz.

  1. Bebek Bakıcısı Firmasıyla Çalışırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Öncelikle bebek bakıcı firması İŞKUR tarafından resmi olarak Özel İstihdam Bürosu olarak ruhsatlandırılmış mı ona bakmak gerekir. İşkur’un bu konuda sıkı kuralları ve hem aileye hem firmaya yüklü cezaları vardır. Sonrasında ise bu firmanın sahipleri ve yaptıkları işler nedir? Size nasıl güven sunuyorlar buna bakmak gerekir. Sisteme kim ne olduğu belli bile olmayan birçok firma bulunmakta ve bu firmalar ailelere birçok sorun yaşatmaktadır.

Armoni İnsan Kaynakları olarak işimize verdiğimiz değer ve yılların verdiği bilgi birikim ile size sadece hizmet vermiyor, sizi büyük ailemizin bir ferdi olmaya davet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi