Oto koltukları bebeklerin ve çocukların seyahat esnasında araç içerisinde güvenli bir şekilde yolculuk yapmalarını sağlamaya yönelik olarak tasarlanıyor. Tüm ailelerin mutlaka seyahatlerde oto koltuğu kullanması gerekiyor. Kısa sürede yolculuklar için de bu durum geçerlidir. Olası bir kaza durumunda bebeklerin ya da çocukların zarar görme riskini düşüren oto koltukları emniyetli bir şekilde seyahat etmenin en önemli koşullarından biridir.

İlk defa bebek sahibi olanlar oto koltuğu seçmekte zorlanabiliyor. Çünkü tercih yaparken hangi kriterleri göz önünde bulundurmaları gerektiği noktasında bilgi sahibi olmayabilirler. Bu durum seçim yapmalarını zorlaştırıyor. Nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda sizlere bazı önerilerde bulunacağız. Bu önerileri dikkate almanız durumunda uzun süre problemsiz bir şekilde kullanabileceğiniz oto koltuğu satın alma şansınız da yükselecektir.

Oto Koltuğu Gruplarını İnceleyin!

Öncelikle bebek oto koltuklarının 5 farklı grupta ele alındığını belirtmemiz gerekiyor. Bebeğinizin kaç kg ve kaç aylık olduğuna bağlı olarak ona en uygun olan oto koltuk çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Genel olarak oto koltuğu grupları şöyledir:

o Grup 0 koltuklar 0 - 10 kg arası, 0 - 12 ay arası için uygundur.
o Grup 0+ koltuklar 0 - 13 kg arası, 0 - 15 ay arası için uygundur.
o Grup 1 koltuklar 9 - 18 kg arası, 9 ay - 4 yaş arası için uygundur.
o Grup 2 koltuklar 15 - 25 kg arası, 4 - 8 yaş arası için uygundur.
o Grup 3 koltuklar 22 - 36 kg arası, 8 - 12 yaş arası için uygundur.

Bir de genişletilmiş grup olarak lanse edilen oto koltukları bulunuyor. Bu ürünlerin birkaç grubu kapsadığını söyleyebiliriz. Yani bebeğiniz büyüdüğünde de kullanmaya devam edebileceğiniz ürünlerdir. Çok sayıda aileye tercihini genişletilmiş grup oto koltuğu çeşitlerinden yana kullanıyor. Bu ürünleri incelemek için Joker oto koltuğu koleksiyonuna göz atabilirsiniz. Joker.com.tr sitesinde aradığınız ürünleri kolaylıkla bulabilirsiniz. Konforlu ve aynı zamanda yüksek kalitede olan oto koltuğu çeşitlerinin uygun fiyatlarla kullanıma sunuluyor olması dikkatlerden kaçmıyor. Haliyle aileler daha düşük fiyatla ürün satın almak istediklerinde bu internet sitesini tercih ediyor.

Oto Koltuğu Araca Sabitlenebilmeli!

Elbette en önemli kriterlerden biri seçtiğiniz oto koltuğu modelinin araca sıkı bir şekilde sabitlenebiliyor olmasıdır.  Sabitleyebilmeniz için  oto koltuklarında özel aparatlar kazandırılıyor.  Bu aparatlar yardımıyla oto koltuğunu aracın arka koltuğuna sabitleyebilirsiniz. Zira ürünlerin güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için öncelikli koşul sabitlenmesidir.

Test Edilmiş Ürünleri Tercih Edin!

Model araştırması yaptığınızda karşınıza onlarca farklı tasarım çıkacak. Bu tasarımlar arasından tercih yapmadan önce dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri de darbelere karşı test edilip edilmediği olmalıdır. Olabildiğince test edilmiş oto koltuğu çeşitlerine yönelmeye çalışın. Bu sayede seçtiğiniz ürünün darbelere karşı dayanıklılığı konusunda herhangi bir endişeniz olmadan güvenle kullanabilirsiniz. Ürünlerin teknik özelliklerine göz attığınızda hangi testlerden geçirildiği bilgisine de kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kaç Yatış Pozisyonu Var?

Seyahat sırasında bebeğinizin ya da çocuğunuzun uykusu gelebilir. Özellikle uzun süreli seyahatlerde bu durum daha sık yaşanıyor. Dolayısıyla seçtiğiniz oto koltuğunun birkaç yatış pozisyonunun olması da önem taşıyor.  En azından iki farklı yatış pozisyonu sunabilen  oto koltuğu modellerini tercih etmelisiniz. Böylelikle bebeğinizin uykusu geldiğinde yol boyunca konforlu bir uyku süreci yaşamasına olanak tanımış olacaksınız. Yatış pozisyonu alamayan oto koltukları ise pek tercih edilmiyor. Çünkü uyku zamanı geldiğinde bebekler bu ürünlerde rahat edemiyor.

Bebek Arabası Seçimini Gelişigüzel Yapmayın!

Oto koltuğu seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini aktardık. Tıpkı oto koltukları gibi bebek arabası modelleri arasından seçim yaparken de bazı hususlara dikkat etmenizde fayda var.  Olabildiğince güvenli bir şekilde kullanabileceğiniz ve bebeklerin güvenliği için çeşitli önlemlerin alındığı bebek arabası modellerini tercih etmelisiniz. Bu ürünleri incelemek için de Joker bebek arabası koleksiyonuna mutlaka göz atın. Güvenliğe maksimum düzeyde önem veren markalar tarafından üretilen bebek arabaları bu internet sitesinde detaylı bir şekilde beğeniye sunuluyor. Ürünlerin özellikleri hakkında da bilgi sahibi olma fırsatınız bulunuyor. Dolayısıyla nasıl bir tasarım istediğinize bağlı olarak en doğru ürün modelini kolaylıkla bu internet sitesinde bulabiliyorsunuz.

Aileler genellikle travel sistem bebek arabası modellerine yöneliyor. Bu bebek arabaları her türlü seyahat esnasında rahatlıkla kullanılabiliyor. Elbette hangi markanın ürününün tercih edildiğine bağlı olarak travel sistem bebek arabalarının donanımları değişebilir.  Ancak genellikle ailelerin ihtiyaç duyabileceği donanımlar bu tasarımlara kazandırılmış oluyor. Ürünleri daha yakından incelediğinizde sahip olduğu özellikler hakkında da fikir sahibi olabilirsiniz.

Oto koltuğu ya da bebek arabası gibi ürünlerde güvenli kullanım kadar konfora da dikkat edilmesi gerekiyor. Bebeklerin rahat edebilecekleri sertlikte dizayn edilmiş olan ürünleri tercih edin.  Kolay temizlenebilir olması aranan özelliklerden biridir. Bununla birlikte ürünlerin dayanıklı bir yapıya sahip olmasına da özen gösterin. Böylelikle yakın zamanda yeni bir bebek arabası satın almak durumunda kalmazsınız.

Editör: Haber Merkezi