Burdur'un Yeşilova ilçesinin Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel, evlerinde uğradıkları silahlı saldırı nedeniyle yaralandı.

Saldırı sabaha karşı 04.40 civarında gerçekleşti.

Evlerinin kapısı çalınınca açan Şenel ve eşi, karşılarında saldırganları buldu. Saldırganlar Mümtaz Şenel'in sağ ve sol ayaklarına 5 el ateş etti. Fatma Şenel'i de ayağından vuran saldırganlar kaçtı.

Olayın duyulmasının ardından polis ve jandarma ekibi eve gelirken, Ambulansla Yeşilova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mümtaz Şenel ve eşi, buradaki müdahalelerinin ardından Burdur Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Mümtaz Şenel ameliyata alındı.

CHP'den belediye başkanı seçilen Şenel, tahrip edilmesiyle gündeme gelen Salda Gölü için verdiği mücadeleyle tanınıyordu.

Hastanede tedavileri süren başkan ve eşinin hayati tehlikesi bulunmuyor. Polisin saldırganları bulmak için operasyon yaptığı belirtiliyor.


 


Burdur Valiliği: 2 kişi gözaltına alındı

Burdur Valiliği, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

- 20.04.2020 günü saat 04.40 sıralarında Burdur İli Yeşilova İlçesi Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel ikametlerinde kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısı sonucu yaralanmışlardır. 

- Burdur Devlet Hastanesi’nde tedavileri devam etmekte olup genel sağlık durumları iyidir. 

- Şu an itibarıyla 2 kişi gözaltına alınmış olup, olayın aydınlatılması ve failin yakalanması ile ilgili çalışmalar bütün imkanlar kullanılarak kapsamlı olarak sürdürülmektedir. 

- Geçmiş olsun dileklerimiz ile kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

İçişleri Bakanlığı da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

- Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel'e uğradıkları silahlı saldırıdan dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

- Söz konusu saldırı ile ilgili olduğu değerlendirilen iki kişi gözaltındadır. Burdur Valiliğimiz gelişmeleri soruşturmanın selametini de gözeterek kamuoyu ile paylaşacaktır.
 

Editör: Haber Merkezi