Mersin'de sokağa çıkma yasağında geçen hafta olduğu gibi bu hafta da ücretsiz ekmek dağıtma kararı alan Büyükşehir Belediyesi bunun valilik tarafından yasaklandığını duyurdu. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

- İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda sokağa çıkma yasağı sürecinde belediyelerin ekmek dağıtması yasaklanmıştır.

- Yasağın sürdüğü hafta sonu Halk Ekmek büfelerimizde ekmek fiyatı 50 kuruş olarak belirlemiştir.

-  Geçtiğimiz hafta sokağa çıkma yasağı sırasında önceden izin almadan, ihtiyacı olan vatandaşlara ücretsiz olarak ekmek ulaştırdık.

- Bu hafta da fırınımız çalışıyor.

- Ücretsiz ekmek dağıtımı yapacaktık ama valilikler bünyesindeki Vefa Sosyal Destek gruplarınca dağıtılacağını duyurdular.

- Bu şu demektir. Ekmek dağıtılacaksa biz dağıtırız. Siz karışmayın.

Bunun üzerine Mersin Valiliği bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

-  İlimizde başta ekmek dağıtımı olmak üzere vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları valiliğimiz koordinasyonunda, kaymakamlarımızın başkanlığında yerel yönetimler Fırıncılar Odası ve muhtarların katıldığı toplantıda birlikte karar alınarak organize edilmiştir.

- Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi bilgilendirilmiş ilçelerimizde kaymakamlarımız başkanlığında toplanan koordinasyon toplantılarına Büyükşehir Halk Ekmek’ten ilgililer katılmış ve ekmek dağıtımı konusunda ayrı ve özel bir talepleri olmamıştır.

- Büyükşehir Belediyesinin ilgili Genel Sekreteri, Vali Yardımcımızı arayarak konuyu sormuş Vali Yardımcımız da kendilerine ücretsiz ekmek dağıtımının Vefa Sosyal Destek Grupları vasıtasıyla yapılabileceğini ifade etmiştir.

- Bu anlamda bir engelleme olmayıp ilimizde birlik ve beraberlik içerisinde dağıtımlar gerçekleştirilmektedir.

- Bu anlamda üzüntümüz şudur ki her meseleyi siyasallaştırmak ve bir siyasi çıkar elde etmek bugünün tavrı olmamalıdır.

Editör: Haber Merkezi