Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, berberlerin açılış tarihi ile ilgili çıkan bazı haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

- Teşkilatımızla herhangi bir bağı olmayan bazı şahısların sosyal hayata geçiş ile ilgili asılsız değerlendirmeleri süreci olumsuz etkilemekte, bir bilgi kirliliği oluşturmaktadır.

- Bu süreçte, sektörümüzle ilgili güvenilecek tek açıklamanın, Cumhurbaşkanlığımız, Sağlık Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız ve Federasyonumuz aracılığıyla olacağı bilinmelidir.

- Bunun haricindeki açıklamalara itibar edilmemelidir.

- Bizler, yasağın sona ermesinden sonra vatandaşlarımıza her türlü hijyene sahip salonlarımızla hizmet etme noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

- Bu bağlamda, vatandaşlarımızdan ricamız, dükkânlarımız açılana kadar, yasağı delmeye çalışanlara müsaade etmesinler.

- Çünkü, yapılanlar, hijyen kurallarını hiçe sayan, yasal olmayan iş ve işlemlerdir. İnanıyorum ki, yakın bir süreçte, berberlerimiz, kuaförlerimiz açılacak ve vatandaşlarımızın mağduriyetleri de giderilecektir.

- Şu an yapılması gereken, söz konusu pandemi tedbirlerine uymak, ilgili mercilerin tavsiyeleri doğrultusunda hareket etmektir.

Editör: Haber Merkezi