Koronavirüs nedeniyle 21 Mart'ta kapanan berlerlerle kuaförler bugün hizmete açıldı. Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonları İşletmecileri Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, ilk gün sonunda açıklamalarda bulundu.

Karakaş'ın açıklamaları şöyle:

-  İşletmecilerimiz Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan kurallara uyma konusunda yoğun çaba sarf ediyor. Bütün işletmelerimizde gün boyunca bize gelen ciddi bir şikayet olmadı.

- Şu ana kadar en çok şikayet aldığımız konu ise maske ve eldiven gibi koruyucu malzeme eksikliği yaşandığı ile ilgili. Bunu da arkadaşlarımız kendi aralarında dayanışma birliği ile halletmeye çalışıyor.

-  Federasyonumuza bağlı odalarımız tarafından arkadaşlarımıza fiyat ücret tarifeleri tebliğ edildi.

- Fiyatlarımızda fahiş zam yapıldığı iddiaları doğru değil.

- Şu an kuaför, berber ve güzellik salonlarımıza malzeme tedariki yapan firmalar pandemiyi fırsata çevirerek malzemelere yüzde 40'a varan zam yaptılar.

- Elektrik ve su fiyatlarına zam yapıldı.

- İşletmecilerimiz yaklaşık 2 ay kapalı kaldı ve ekonomik anlamda zor durumda kaldılar. Dükkanları zorunlu olarak kapatılmasına rağmen kiralarını ceplerinden karşıladılar.  Desteklerden faydalanamadılar. Buna rağmen esnafımız fiyatlarda fahiş zam yapmadı.

- Salgın tehlikesi hâlâ devam ediyor. Bu yüzden bütün vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyorum.

- Günlerdir uyarılara rağmen bazı vatandaşlarımız randevu almadan esnaf dükkanlarına gidiyor. Bu da ister istemez yoğunluk yaratıyor.

- Vatandaşlarımız randevu almadan ve maske takmadan berber kuaför ve güzellik salonlarımıza gitmesinler.

- Kimse merak etmesin esnaflarımız yoğun bir gayretle hepinizin saç sakal tıraşını, güzellik bakımlarınızı yapacaktır.

Editör: Haber Merkezi