Koronavirüsle mücadele eden Türkiye, normale ne zaman dönecek? Herkes bu sorunun cevabını merak ediyor. Ve bu sorunun bugün masaya yatırılacağı belirtiliyor.

Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısını bekliyor. 
Videokonferansla yapılacak toplantıya Erdoğan Huber Köşkü'nden katılacak.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay ve bakanların yapacakları sunumlardan sonra normalleşme sürecine dair bazı kararların alınacağı belirtiliyor.

Oktaş, geçen hafta bakanlıklardan ve sivil toplum kuruluşlarından değerlendirmeler ve öneriler almıştı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun önerilerini de alan Oktay'ın sunumunu buna göre yapacağı belirtildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'nin bugünkü yazısına göre normalleşme takvimi şöyle:

1- Mayıs ayında küçük esnaf, berberler, kuaförler, kafe ve pastane, restoran gibi hizmet veren yerler açılıyor. Tabii çok sıkı önlemler geliyor.

2- Turizm Türkiye’nin bacasız sanayisi. Onlar mayıs ayını hazırlık süreç olarak değerlendirecekler. Konaklama, açık büfe ve sosyal etkinlikler sıkı kurallara bağlanıyor. Ama haziran ayında turistik tesisler açılıyor. Otel, motel, müze ve örenyerleri açılacak. Kültürel etkinlikler yine haziran ayında başlatılıyor.

3- Türk Hava Yolları’nın iç hat uçuşları haziran ayında başlayacak. Dış hat uçuşları ise ülkelerin durumuna göre belirlenecek. Tren seferleri de haziran ayında başlıyor. Çalışma hayatı, adalet ve ekonomi ise haziran-eylül arasında kademeli olarak normalleşme sürecinde yerini alacak.

4- Koronavirüs nedeniyle camilerde vakit namazlarının ve cuma namazlarının kılınması yasaklanmıştı. Bayram namazında da aynı yasağın devam etmesi bekleniyor. Ama haziran ayının ortasına doğru camiler ibadete açılacak.

5- Bugünkü Bakanlar kurulu toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 65 yaş ve üstündekilere dönük bir açıklama yapması bekleniyor. 21 Mart’tan bu yana dışarı çıkamayan 65 yaş ve üstündekiler için kısmı rahatlama getiriliyor.

 
 

Editör: Haber Merkezi