05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Berfin Özek, Yüzüne Asit Döken Sanığa Verilen Ceza Hakkında Konuştu: Acılarım 13 Yıla Sığacak mı?

Berfin Özek, Yüzüne Asit Döken Sanığa Verilen Ceza Hakkında Konuştu: Acılarım 13 Yıla Sığacak mı?

Berfin Özek, yüzüne asit dökerek sağ gözünü kaybetmesine ve yüzünün bir bölümünün yanmasına neden olan sanığa verilen 12 yıl 18 aylık hapis cezasından sonra ilk kez konuştu. Verilen cezaya tepki gösteren Özek, ""Benim acılarım 13 yıla sığacak mı?" dedi.

Berfin Özek, yüzüne asit dökerek sağ gözünü kaybetmesine ve yüzünün bir bölümünün yanmasına neden olan sanığa verilen 12 yıl 18 aylık hapis cezasından sonra ilk kez konuştu. Verilen cezaya tepki gösteren Özek, ""Benim acılarım 13 yıla sığacak mı?" dedi.

Özek, yaptığı açıklamada, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen karar duruşmasında  "kasten yaralama suçundan" hapis cezası verilen sanık Ozan Çeltik'in hayatını kararttığını söyledi.

Kararı adil bulmadığını dile getiren Özek, duruşmada yaşadıklarını şöyle anlattı:

HİÇ Mİ VİCDANIN YOKTU?

"Mahkeme salonunda ekranda onu görünce tüm duygularımı bağıra çağıra anlatmak istedim. İzin vermediler. Bir nebze olsun içimi rahatlatmak istedim. Nasıl yaparsın nasıl? Hiç mi vicdanın yoktu? Hiç mi merhametin yoktu? Hiç mi düşünmedin? Söyledim ama beni durdurdular. Elim ayağım titriyordu, çok kötü oldum. Annem de yanımda ellerimden tutup gözyaşı döküyordu. Karşıdaki insan gülümsüyor. O gülümserken ben gülümseyemiyorum. Gülmek o kadar basit bir şeyken benim için çok zor."

'KARAR KARŞISINDA ŞOKE OLDUK'

Bir gözünün görmediğini, diğer gözünü de kaybetmesi durumunda tüm hayatının kararacağını belirten Özek, karara çok üzüldüğünü vurguladı.

Özek, sanığın bu eylemi "hangi vicdanla" gerçekleştirdiğine anlam veremediğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Gerçekten karar karşısında şoke olduk. Benim acılarım 13 yıla sığacak mı? Zaten bunun tamamını da yatmayacak bu kişi. Bizim acılarımız buna sığmaz. Kolay şeyler yaşamadık. Halen bir gözüm görmüyor. Kesinlikle sanığın topluma karışmayacak bir kişi olduğunu düşünüyorum. Yarın bir gün çıkarsa ben nasıl sokağa çıkacağım? Her an bize bir şey olacak mı korkusuyla mı yaşayacağız? Can güvenliğimiz yok. Bendekiler kalıcı hasar. Yüzümü boş verin, gözüm görmüyor benim. En değerli şey. Diğer gözüm de zaten yüzde 30 civarında görüyor. Müebbet hapis cezasına çarptırılmadığı için çok şaşırdım. Hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz, karara itiraz edeceğiz."

berfin özek

İskenderun ilçesinde yaşayan Berfin Özek, geçen yıl 15 Ocak'ta Buluttepe Mahallesi'ndeki evine giderken asitli saldırıya uğramış, olayla ilgili Ozan Çeltik tutuklanmıştı. Dün görülen duruşmada sanık, 12 yıl 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Asidin etkisiyle yüzünün büyük kısmı yanan, sağ gözünü kaybeden, diğer gözünde kısmen görme kaybı olan Özek'in ameliyat masrafları, Sağlık Bakanlığının girişimleri sonucu Muğla'nın Bodrum ilçesindeki özel bir hastane tarafından üstlenilmişti.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *