İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Bingöl'de yaşanan deprem ile ilgili Naci Görür'den uykuları kaçıracak uyarı

Bingöl'de yaşanan deprem ile ilgili Naci Görür'den uykuları kaçıracak uyarı

Yedisu’da meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür, bölgenin büyük deprem riski taşıdığı konusunda uyardı. Uzmanlara göre Yedisu Fayı’nda biriken gerilim, daha büyük bir sarsıntının habercisi olabilir.

Bingöl’ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem, uzmanları yeniden alarma geçirdi. Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün yaptığı açıklamalar, bölgedeki riskin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alan Yedisu segmenti, uzun süredir dikkatle izleniyor. Son sarsıntı ise bu hassas bölgeye dair endişeleri artırdı.

“Büyük Depremi Tetikleyebilir”

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede depremin Bingöl’ün Yedisu ilçesine bağlı Güzgülü bölgesinde gerçekleştiğini belirtti. Depremin sığ karakterli olduğuna dikkat çeken Görür, şu ifadeleri kullandı:
“Güzgülü, Yedisu-Bingöl’de 4,3 büyüklüğünde sığ bir deprem oldu. Çok tehlikeli ve deprem beklediğimiz yer. Ya büyük bir depremi tetikleyebilir ya da gerilmeyi artırır. Allah’tan hayırlısı.”

Yedisu Fayı Neden Önemli?

Uzmanlara göre Yedisu segmenti, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın en kritik noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Bölgede biriken gerilimin zamanla büyük bir kırılmaya yol açabileceği ifade ediliyor. Bu nedenle bilim insanları, hem yerel yönetimlerin hem de vatandaşların hazırlıklı olması gerektiğini vurguluyor.

Hasar Yok Ama Risk Sürüyor

Yetkililerden yapılan ilk açıklamalara göre depremde herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı. Ancak saha tarama çalışmaları devam ederken, uzmanlar bu tür sarsıntıların hafife alınmaması gerektiğini belirtiyor. Vatandaşların bilinçli hareket etmesi ve olası büyük depreme karşı hazırlıklı olması çağrısı yapılıyor.