06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Bir bu eksikti: Beyşehir Gölü'nü imara açıp marina yapacaklar! Konya'da kaç kişinin yatı var?

Bir bu eksikti: Beyşehir Gölü'nü imara açıp marina yapacaklar! Konya'da kaç kişinin yatı var?

Yeşil alanlar ve göllerin imara açılma çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nün de imara açılması kararlaştırıldı

Türkiye'de yeşil alanlarla göllerin imara açılma çalışmalarına bu kez de ülkenin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü eklendi.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Türkiye‘nin en büyük tatlı su gölü durumundaki Beyşehir Gölü‘nün kenarında bulunan 188 hektarlık bölgeye plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler yapılacağını açıkladı. 

Beyşehir gölünün, Konya için “deniz niteliğinde” olduğunu söyleyen Bayındır, “Bu projeyle Konya’mızın, İç Anadolu‘nun yazlığı olacak bir yer hazırlıyoruz” dedi.

Bayındır, bölgeye yapılacak değişimi şu sözlerle açıkladı:

"Bu sene plaj, karavan ve günübirlik kamping alanını çözeceğiz. Manzaraya hakim bir yerde kademeli bir biçimde bungalovlar yerleştireceğiz. Plajın arka planında, sazın içinde çakma ağaçlarla ahşap yapı kavramıyla yine bungalovlar ve kameriyeler çözeceğiz."

Tarımsal sulamada kullanılması ve yanlış balık politikası nedeniyle gölün seviyesinin 26 metreden 6 metreye kadar düştüğü, bu kararın gerçekleşmesi halinde  gölün tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı belirtilerek karara tepki gösterildi.

CNN Türk‘te “Yeşil Doğa” isimli programı hazırlayıp sunan Güven İslamoğlu da Twitter’dan yaptığı paylaşımla, karara tepki gösterdi. İslamoğlu paylaşımında Göl’ün kirlilik sorununu ve su seviyesindeki düşmeyi hatırlattı.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *