Türkiye'nin tatil beldesi Bodrum için günlerdir açıklama yapılıyordu.

Koronavirüs nedeniyle Muğla ve ilçelerine çok sayıda yazlıkcının gelmesi sorun olurken, özellikle Bodrum hücuma uğramıştı.

Yapılan "Gelmeyin. Çünkü sağlık kuruluşları yeterli değil" çağrılarına rağmen ilçeye girişler yoğun bir şekilde devam edince Bodrum girişindeki Torba kavşağında kontrol başladı.

Özel araçlarıyla ilçeye gelenler durdurulup, ateş ölçümleri ve genel sağlık taramaları yapılıyor. Bodrum'da konaklayacak olan vatandaşların adres bilgileri de alındı. Bu bilgilerin bağlı oldukları muhtarlığa verileceği ve ilçeye gelenlerin 14 gün gözetim altında tutulacağı bildirildi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, şunları söyledi:

"Dışarıdan şehirler arası yolculuktan gelen vatandaşlarımızı sağlık kontrolünden geçireceğiz. Adres bilgilerini alacağız ve 14 gün onları takip edeceğiz. Şu bilinmeli ki il dışından Bodrum'a gelen vatandaşlarımız istediği gibi hareket edemeyecekler. Çünkü Bodrum’da salgın rahatsızlıklarının büyük bir sebebi dışarıdan gelen vatandaşlarımız. Biz bu vatandaşlarımızı burada kontrol altına almak zorundayız. Biz burada vatandaşlarımızı ilçe girişinde kontrol ederek bir farkındalık oluşturacağız. Hepinizin desteğini bekliyoruz bu konuda. Tüm mücadelemiz en kısa sürede bu salgından kurtulmaz. Trafiğimizi aksatmadan ve vatandaşlarımızı rahatsız etmeden bunu yapacağız. Bir vatandaşımız İstanbul'dan geldi ve bir hafta sonra burada vefat etti. Bu ilçemizde yaşanan tek ölümlü vakaydı. Biz de dışarıdan gelen vatandaşlarımızın hastalığı yaymaması için bu tedbirin önemli olduğunu düşünüyoruz." 

Editör: Haber Merkezi