06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Boğulanları kurtarmak isterken boğuldu: Alişan Tekgözlü öldü

Boğulanları kurtarmak isterken boğuldu: Alişan Tekgözlü öldü

Adana'dan acı haber geldi. 3 gün önce göle düşen 3 kişi kurtarmak isterken boğulma tehlikesi geçiren, babasının da suni teneffüsüyle kalbi tekrar çalışan 17 yaşındaki Alişan Tekgözlü, yaşam savaşını kaybetti

Adana'nın Çukurova ilçesinde babası Atilla Tekgözlü ve arkadaşlarıyla birlikte Seyhan Baraj Gölü'ne giden 17 yaşındaki Alişan Tekgözlü, bir teknenin alabora olduğunu ve 3 gencin suya düşüp boğulma tehlikesi yaşadığını görünce hiç düşünmeden göle atladı.

Babasının ve arkadaşlarının uyarılarına rağmen yüzmeyi fazla bilmediği belirtilen genç, kıyıdan oldukça uzakta olan tekneye gitmek isterken yoruldu ve göle batmaya başladı.

Bu sırada göle düşen gençleri başka bir tekne kurtardı.

Olay yerine gelen dalgıç polisler Tekgözlü'yü battığı yerden çıkardı.  Karaya getirilen gence dalgıç polisler dakikalarca kalp masajı yaptı. Bu arada başında duran baba hayatta kalma mücadelesi veren oğlunun yüzünü sevip "Ne olur onu yaşatın, babacığım duy sesimi aç gözünü, duy sesimizi Allah için duy" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Bir süre sonra baba oğluna, "Ben oğluma bir nefes vereyim" diyerek suni teneffüs yaptı. Babanın birkaç kez suni teneffüs yapması sonrası oğlunun kalbi yeniden atmaya başladı. Dalgıç polisin de uzun süren kalp masajı ve suni teneffüs ile hayata dönen genç, hastaneye kaldırıldı.
 
Önce Seyhan Devlet Hastanesine kaldırılan genç burada yapılan ilk müdahalenin ardından Adana Şehir Hastanesine sevk edildi. Ancak yapılan müdahalelere rağmen Alişan Tekgözlü tedavinin 3. gününde hayatını kaybetti.

Otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırılan gencin cenazesi otopsinin ardından yakınları tarafından alınarak toprağa verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *