Rasim Ozan Kütahyalı, Beyaz TV’de yayınlanan "Beyaz Futbol" programında Boşnaklara ırkçı ve belden aşağı hakarette bulunmuştu. Rasim Ozan Kütahyalı’nın hakareti sonrasında Boşnaklar protesto gösterileri yapmış ve Kütahyalı hakkında suç duyurularına başvurmuşlardı.

PROGRAMDAN KOVULMUŞTU

Bu olay üzerine Sabah gazetesi dahi Rasim Ozan Kütahyalı’nın yazılarına son verirken, Beyaz TV de Kütahyalı’yı programdan çıkardı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve hükümet yetkililerinden de Kütahyalı’ya tepkiler gelmişti.

DURUŞMALARA KATILMADI

Boşnaklara hakareti nedeniyle, Rasim Ozan Kütahyalı İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmıştı. Mahkeme, Kütahyalı’ya "halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 10 ay hapis cezası vermiş ve iyi hal indirimi de uygulamamıştı. Duruşmalara katılmayan sanık Rasim Ozan Kütahyalı için de davanın avukatları, Boşnak halkına olduğu gibi Türk adaletine de saygısının olmadığını söylemişlerdi.

Boşnaklara ırkçı ve belden aşağı hakareti nedeniyle kamuoyunun, Boşnakların, hükümetin tepkisini çeken, Sabah gazetesi ve Beyaz TV’den gönderilen Rasim Ozan Kütahyalı, Güneş'te yazar olarak başladı. Rasim Ozan Kütahyalı’nın ilk yazısı bugün Türk Medya bünyesindeki Güneş’in sitesinde yayımlandı.

Editör: Haber Merkezi