Koronavirüs salgını tüm şiddetiyle sürerken, en küçük bir yanlış anlama bile insanları paniğe sokuyor.

Buna en çarpıçı önrek Trabzon'da yaşandı.

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Kavaklı Mahallesi'nde bulunan Kavaklı Rahman Cami'nde görevli imam Murat Yılmaz, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Arkadaşlar üzülerek söylüyorum ki bugün şüphelendiğim için gidip yaptırdığım Covid19 koronavirüs testim pozitif çıktı. Şu anda hastanede karantina altındayım. Uzun bir süre aranızda olamayacağım hepiniz Allah'a emanet olun' diye bir paylaşım yapmamak ve sevdiklerinizi yalnız bırakmamak için #evdekalın! Lütfen." 

Mahalle halkı bu paylaşımda imamın koronavirüs olduğunu sanarak büyük panik yaşadı. 

Ortalık ayağa kalkınca yanlış anlaşıldığını anlayan imam Yılmaz, paylaşımını sildi.

Olay büyüyünce Kavaklı Mahallesi Muhtarı Ali Yılmaz da açıklama yaptı. Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

"Murat hocamız alınan tedbirler kapsamında vatandaşın dikkatli ve duyarlı olmasına vurgu yapmayı amaçladı. Mahallemizde şu ana kadar koronavirüs hastalığına yakalanmış kimse bulunmamaktadır. Murat hocamızın paylaşımı her gün hasta sayısının ve ölümlerin artmasına dikkat çekmeye yönelik. Bu nedenle zorunlu olmadıkça çocuklarımızın da dışarıya çıkmasına müsaade etmeyelim lütfen. Evde kalalım sağlıklı olalım. Murat hocamız sağlıklı ve görevi başındadır. Halkımıza saygıyla duyurulur." 

Muhtarın paylaşımın ardından kısa süreli endişeye kapılan ilçe ve mahalle sakinleri de rahat bir nefes aldı.

Öte yandan, din görevlisi Murat Yılmaz'ın geçen hafta da, sosyal medya hesabından kasasında tabut yüklü kamyon fotoğrafının da yer aldığı, "Evde kal, yok malzemeler hazır" başlığıyla paylaşımı da dikkati çekti.