İstanbul Arnavutköy'de 21 Ağustos 2020'de, trafikte Dadaş Aras'ı bıçaklayan 19 yaşındaki Muhammet Enes Uysal'ın, 25 yıla kadar hapis cezası talebiyle istemiyle yargılanmasına başlandı.

4 ayrı suçtan 25 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Uysal savunmasında, kendisini polis olarak tanıttığı iddiasını reddederek "Bıçağı kendimi korumak için gelişi güzel savurdum, bu olaydan dolayı pişmanım" dedi. Müşteki Dadaş Aras da olay gününü anlatarak "Kendimi kurtarmak için kapısı açık olan bir aracın içerisine attığımda sanık elindeki bıçakla aracın camlarına vurarak beni öldüreceğini söyledi ve telefonumla çektiğim kaydı ona vermemi istedi. Yedi yerimden bıçaklandım, şikayetçiyim" diye konuştu.

POLİS OLDUĞUNU SÖYLEDİ

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu yargılanan Muhammet Enes Uysal ve şikayetçi Dadaş Aras ile taraf avukatları katıldı. Şikayetçi Dadaş Aras mahkemedeki ifadesinde Hadımköy rampasında arkasından gelen çakarlı bir aracın ısrarla yol istediğini önündeki TIR'ı geçtikten sonra sağa geçtiğini sanığın arabasıyla yanına yaklaşıp 'Sen kimsin de bana yol vermiyorsun' dediğini belirtti. Aras, " Buna karşılık ben de 'Sen kimsin' dedim. Polis olduğunu söyledi, akabinde sağa çekmemi istedi. Kendisi beni geçtikten sonra aracını önüme kırdı. Yanıma geldiğinde bel kısmında kabarıklık olduğunu gördüm. Polis olduğunu söyleyerek ehliyetimi ve kimliğimi istedi. Ben de kim olduğunu tekrar sordum. Silahlı olması sebebiyle bir şey yapabilir düşüncesiyle cep telefonumla video çekmeye başladım. Görüntü almaya başlayınca bu kez polis olduğunu söylememeye başladı. Ben o anda polis olmadığını anladım ve polisi arayarak durumu anlattım" diye konuştu.

25 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede, Gaziosmanpaşa'da tartıştığı Dadaş Aras'ı 6 yerinden bıçaklayan çakarlı minibüs sürücüsü Muhammet Enes Uysal'ın "Kasten öldürmeye teşebbüs etme", "Hakaret", "Kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma" ve "Silahla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından toplamda 11 yıl 3 aydan 25 yıla kadar hapsi isteniyor.

Editör: Haber Merkezi