Okulların tatil edilmesinden sonra gözler öğrencilerin çalışan anne ve babalarına çevrildi. Bu durumda eşlerden birinin izinli sayılmasının planlandığı öğrenildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi "Dün Cumhurbaşkanının başkanlığında yapılan toplantıda okulların tatil edilmesi kararı alındı. Yerinde bir karardı. Ama alınan kararların birbirini tamamlaması gerekiyor. Tatil kararının açıklandığı sırada CNN TÜRK’te Gece Görüşü programında canlı yayındaydık. Sorular yağmur gibi yağmaya başladı" diye yazdı.

Selvi en çok sorulan soruları da şöyle sıraladı:

1- Çalışan anneler izinli olacak mı?      

2- Özel okullar, anaokulları ve kreşler bu uygulamaya tabi olacak mı?        

3- Hamileler idari izinli sayılacak mı? 

Selvi yazısına şöyle devam etti:

"Canlı yayında hem bu konuları gündeme getirdik, hem de siz ekranda yayınları izlerken, biz diğer taraftan bakanlarla irtibat kurarak bilgi almaya çalıştık. Canlı yayında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a bunları sorduk. Tatil kararının Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm kurum ve kuruluş için geçerli olduğunu söyledi. Çalışan eşlerden birinin izinli olması konusunda ise, “Cumhurbaşkanlığı’nın açıklamasını beklemekte yarar var” dedi. Edindiğim izlenim eşlerden biri izinli sayılacak."

Editör: Haber Merkezi