Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs salgınında vaka ve ölüm sayısını en aza indirmek isteyen yetkililer, geçtiğimiz günlerde okulların tatil edildiğini duyurmuştu. Okulların tatil edilmesiyle eğitimleri aksatmama gayretine giren Milli Eğitim Bakanlığı, TRT ile iş birliği yaparak uzaktan eğitim vermeye bugün itibariyle başladı.

Facia olarak nitelendirdi

Bugün itibariyle yayına giren ve binlerce çocuğu ekran başına kilitleyen Eba Tv için, bir yorum da gazeteci Can Ataklı'dan geldi. Ataklı'nın türbanlı öğretmen için sarf ettiği cümleler pes dedirtti.

Ataklı, "Birinci sınıflar için bugün eğitim başladı. Öğretmen de türbanlı. Anlatan da o. Bunu yapmaları bence yanlış. Çünkü şu anda okullarda türbanlı öğretmen var mı, var. Ama milyonlarca öğrenciye rol model olarak türbanlı öğretmeni vermek çok yanlış. 

Bunu bana özgürlük falan diye anlatmayın. Öğretmenin görüntüsü türbanlı öğretmen değil. İmaj olarak yanlış. Var mı evet malesef var. Bana göre yanlış. Şimdi buraya neden bunu koyuyorsun. İlk ders gününden türbanlı öğretmenle başlamak kadar facia bir şey olamaz. Burada yapmayın bari" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi