Çanakkale'de İzmir karayolunun 4. kilometresinde görev başında bulunan 47 yaşındaki polis memuru Cihan Türkmenoğlu'nun kullandığı sivil polis aracıyla, karşı yönden gelen ve iddiaya göre şerit ihlali yaptığı belirtilen  Astsubay Kıdemli Başçavuş 43 yaşındaki Muhammet Tolga Işık'ın kullandığı otomobil kafa kafaya çarpıştı.

İki araç da metrelerce sürüklendi. Bu sırada Işık'ın kullandığı otomobil yanmaya başladı.

Olay yerinin yakınındaki akaryakıt istasyonunda bulunan bekçi ve görevliler yardıma koşarken polis ve sağlık ekiplerine de haber verildi.

Kısa süre sonra kaza yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın söndürüldükten sonra itfaiye görevlileri Türkmenoğlu ile Işık'ı, sıkıştıkları yerden çıkardı. 

İlk tedavileri olay yerinde yapılan yaralılardan Cihan Türkmenoğlu, ambulansla Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi´ne götürüldü. Polis memuru Cihan, doktorların çabalarına rağmen şehit oldu.

Kazada kalbi duran otomobil sürücüsü Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Muhammet Tolga Işık'a ise olay yerinde uzun süre kalp masajı yapıldı. Ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi´ne sevk edilen Işık, burada müdahelelere rağmen hayatını kaybetti.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman olay gelerek, kaza hakkında bilgi aldı. 

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: Haber Merkezi