MUĞLA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Muğla Vali Yardımcısı Caner Yıldız'ın cenaze törenine katıldı.

Yıldız için Muğla Valiliği önünde devlet töreni düzenlendi.

Caner Yıldız'ın özgeçmişinin okunmasının ardından Muğla Müftüsü Yaşar Çapçı dua etti.

Aile fertlerinin taziyeleri kabul etmesinin ardından Yıldız’ın Türk bayrağına sarılı naaşı Kurşunlu Camisi'ne getirildi.

Burada cuma namazına müteakip kılınan cenaze törenine "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programı kapsamında Muğla'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

Yıldız'ın ailesine taziyelerini ileten Çavuşoğlu, eşi Nursen Yıldız, çocukları Serra ve Alp Yıldız ile görüştü.

Çavuşoğlu, cami bahçesinde bulunan bir diğer cenazeye de katılarak yakınlarına taziyelerini iletti.

Yıldız'ın cenazesi Tören Mangası eşliğinde toprağa verilmek üzere Milas Şehir Mezarlığı'na götürüldü.

Cenaze törenine ayrıca, Muğla Vali Vekili Ali Yılmaz, AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan ile CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç, Muğla İl Jandarma komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Bir süredir kanser tedavisi gördüğü öğrenilen Yıldız, Bodrum Acıbadem Hastanesi Onkoloji Servisinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Caner Yıldız Kimdir ?

13.05.1958 yılında Eskişehir İlinde doğdu. İlk Orta ve Lise öğrenimini Eskişehir' de tamamladı. 1977 yılında kaydolduğu Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin İktisat ve Maliye Bölümünden 1981 yılında iyi derece ile mezun oldu.

1982 yılında İçişleri Bakanlığında stajyer Kaymakam olarak göreve başladı. 1983 yılında 69’uncu Kaymakamlık Kursunu birincilikle tamamladıktan sonra ilk olarak, kendi isteği ile Aydın ilinin Kuyucak ilçesinde Mülki İdare Amirliği görevine başladı.

Sırasıyla Çanakkale ili Bozcaada ilçesi, Şanlıurfa ili Akçakale Kaymakamlığı, Diyarbakır Vali Yardımcılığı (Peşmerge Kampı Sorumlusu), Bitlis ili Hizan Kaymakamlığı, Ağrı ili Eleşkirt Kaymakamlığı, Burdur Vali Yardımcılığı, Kırklareli Vali Yardımcılığı, Yalova Vali Yardımcılığı, Kocaeli Vali Yardımcılığı (Deprem İl Koordinatörü), İstanbul Vali Yardımcılığı, Adana Vali Yardımcılığı ve Aydın ili Nazilli Kaymakamı olarak görev yaptı.Muğla Vali yardımcısı olarak atandı.