Adana'nın Çukurova ilçesi Menderes Mahallesi'nde kafe işleten ağabeysine yardım etmek amacıyla giden ve bir okulda matematik öğretmeni olduğu belirtilen Şakir Y., "Çay niye bayat?" diyen bir kişi tarafından kurşun yağmuruna tutuldu.

33 yaşındaki öğretmenle tartışan kişilerden biri, 5 el ateş ettikten sonra kaçtı. Ağır yaralanan Şakir Y, yakınları tarafından özel araçla Seyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, şüphelilerin olayda kullandığı hafif ticari aracın plakasını ve modelini belirledi ve ara sokaklarda devriye görevi başlattı.

Ekiplerin görevi sırasında şüphelilerin aracını olay yerine yakın yerde gören ekipler, "dur" ihtarında bulundu.

Şüphelileri Turgut Özal Bulvarı'ndan ve Şehitler Bulvarı istikametine kaçtığının belirtilmesi üzerine ekipler, bu bölgede önlemleri yoğunlaştırdı.

Toros Mahallesi ara sokaklarında araştırmalarını sürdüren ekipler, şüphelilerin kullandığı 33 CTM 69 plakalı hafif ticari aracı terk edilmiş halde buldu.

Çevrede araştırmalarını sürdüren ekipler, olayda silahı kullandığı belirlenen Ö.Ş'yi bir apartmanın otoparkındaki aracın altında gizlenmiş halde görünce havaya ateş açtı. Polisten kaçamayan şüpheli Ö.Y, gözaltına alındı.

Öte yandan ekipler, bir şüpheliyi de aynı mahalledeki bir parkta oturduğu sırada gözaltına aldı.

Editör: Haber Merkezi