Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız, ilçe kaymakamı Önder Koç'un doğum gününe özel pasta yaptırdı.

Kaymakam Önder Koç da pastanın mumlarını makamında söndürerek, kutlama yaptı.

Elazığ’da Haber Ayrıntı Gazetesi imtiyaz sahibi Serkan Gürtürk’ün kaymakamlık makamında doğum günü kutlamasını haberleştirdi.

Haber sonrasında ifadeye çağrılan Gürtürk'e kaymakamın şikayeti üzerine Çemişgezek Başsavcılığı tarafından 10 bin 31 lira idari para cezası kesildi.

Karara tepki gösteren Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Mehmet Nafiz Koca, “İdari para cezasının değerli meslektaşımız nezdinde bütün gazetecilere parmak sallamak olduğunu ifade ederek bir gazeteciye parmak sallamanın bir mülki amire yakışmadı” dedi.

Nafiz Koca, şu ifadeleri kullandı;

*Sayın Kaymakamın kendi makam odasında üstelik de mesai saatleri içerisinde pastalı meşrubatlı kutlamalara müsaade ederek makamın ciddiyetine yaraşmayan davranışlar sergilediği yetmezmiş gibi kutlama fotoğraflarını da dijital ortamlarda paylaşması nasıl ki bir kabahat ve resmi kurum ciddiyetiyle bağdaşmayan bir durumsa, haber değeri olan bu kutlamayı haberleştiren meslektaşımıza idari para cezası verdirmesi de ayrı bir kabahattir. Gazeteci kamunun gözü kulağı ve sesidir. Sayın Kaymakam yapmış olduğu kabahati gizlemek için bir gazeteciyi cezalarla susturmaya çalışması kamunun haber alma özgürlüğüne de getirilen bir kısıtlamadır. Yapılan bir haberde yanlışlık, eksiklik, kasıt veya başka bir şekilde düzeltilmesi gereken bir durum varsa bunun yolu amatörce refkleksler geliştirip gazetecileri cezalandırmak değil, düzeltilmesi için ilgili gazeteye doğru şeklinin yazılı olarak iletilmesi veya tekzip metni gönderilmesiyle olur. Bu bile Sayın kaymakamın konunun işleyişini bilmediği gibi emri altında çalışan kadrolarının da resmi prosedürlerin nasıl işlediğinden bihaber olduklarının en bariz göstergesidir.  Sayın Kaymakam kendisine teslim edilen makam odasını kutlama mekanlarına çevirip bu anları da dijital ortamlarda ölümsüzleştirme eylemini işlediğinden dolayı özelde Çemişgezek'lilerden genelde ise tüm Türk kamuoyundan özür dilemesi gerekirken konuyu haberleştiren meslektaşımızın cezalandırılmasını sağlayarak diğer gazetecilere aba altından sopa göstermesi en hafif tabirle Sayın Kaymakamın bulunduğu makamı amatörce yönetmesi demektir ki bu asla ve asla kabul edilemez. Sayın Kaymakam değerli meslektaşımıza karşı yapılan yanlışlıktan geri dönmelidir."

Editör: Haber Merkezi