Ankara'da akademisyen olarak görev yapan Ceren Damar, öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürüldü. Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak müvekkilini savunurken Ceren Damar'ın 15 Temmuz'da FETÖ lehine tweetler attığını, Ceren Damar'ın müvekkilline cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi. Tepki çeken sözlerin sahibi avukat Vahit Bıçak kendisini savunarak "Vicdanım çok rahat" diye konuştu.

'Eleştirileri haklı bulmuyorum'

Avukat Vahit Bıçak, bu sabah Kanal D'de Hakan Ural ve Nur Tuğba Algül'ün Neler Oluyor Hayatta programına katıldı. Bıçak mahkemede söylediği sözlerine kendisine sorulması üzerine "Eleştirileri haklı bulmuyorum Eleştiriler tek taraflı, yanlı eleştiriler. Biraz avukatlık mesleğini bilmek lazım.

'Vicdanım çok rahat'

Ben bu olayın tanığı değilim. Olayın taraflarını tanımıyorum. Durduk yere hiçbir zaman cinayet işlenmez" dedi. "Vicdanınız rahat mı" sorusu üzerine de Vahit Bıçak "Vicdanım çok rahat. Görevimi layıkıyla yaptım" ifadelerini kullandı.

'Sanık psikolojik bunalımda'

Davanın görüldüğü gün Ceren Damar'ın katilinin avukatı Vahit Bıçak'ın savunmasında söyledikleri büyük tepkiye yol açmıştı. Bıçak, “Sanık maktulenin cinsel taleplerine boyun eğmek zorunda kalmıştır. Sanık cinsel saldırı suçunun mağduru olmuştur. Maktulenin doymak bilmeyen arzu ve hırslarına karşı sanık, psikolojik bunalıma girmiş, tedavi görmüştür. Ceren Damar şu an hayatta olsaydı cinsel saldırıdan yargılanacaktı” sözleriyle yine tepki çekti. 

Avukat Bıçak cinayet anını anlatırken, “Sanık maktulü korkutmak için bıçağı çıkarmıştır. 17 bıçak darbesi şehir efsanesidir. Katılanlar bu çocuktan affetmeyi öğrensinler. Bu çocuğa merhamet etmek gerekir. Asıl insanlık dersini sanık vermiştir. İnsan öldürmekten pişmanlığını dile getirmiştir” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi