Altınöz, İstanbul'da kız teknik lisesinde eğitim görürken, ikinci sınıfta ablasıyla resim bölümünü seçti. Ancak babalarıyla görüşen öğretmenleri, Çiğdem Altınöz'ü daha başarılı olacağına inandıkları çocuk gelişimi ve eğitimi bölümüne kaydetti. Altınöz'ün "bir eve iki ressam fazla" denilerek dilekçesi işleme konulmadı.

Ailesini ve öğretmenlerini mahcup etmemek için çok çalışan Altınöz, okulunu dereceyle bitirdi. Özel ve devlet okullarında bir dönem öğretmenlik yapan Altınöz, eşi ve babasının, "evde kal çocuklarına bak" demesi üzerine mesleğini bırakmak zorunda kaldı.

Altınöz, yıllar sonra çalışmaya karar verince muhasebe eğitimi aldı. Bir şirkette muhasebe müdürlüğüne kadar yükselen Altınöz, eşinden ayrıldıktan ve emekli olduktan sonra 55 yaşında hayalinin peşine düştü.

Oldukça yetenekli olan Altınöz, internetten ve kitaplardan öğrendiği bilgileri yeteneğiyle birleştirmeyi başardı.

Alzaymır hastası annesi ve down sendromlu kızıyla Antalya'nın Aksu ilçesinde yaşamını sürdüren Altınöz, resim yaparak ruhunu dinlendirdiğini düşünüyor.

TARİHİ DİZİLERİN KARAKTERLERİNİ ÇİZDİ

İlk olarak portre çalışmaları yapan Altınöz, "Diriliş Ertuğrul" dizisinde 5 sezon boyunca rol alan tüm oyuncuların resmini yaptı. Altınöz, daha sonra Türk tarihini anlatan diğer diziler "Kuruluş Osman" ve son olarak da "Uyanış: Büyük Selçuklu" dizisinin oyuncularının portrelerini çizdi.

Türk tarihindeki kadın başlıklarını da çizdiği özel bir koleksiyon hazırlayan Altınöz, son olarak ise Allah'ın 99'un adını çiçek motifleriyle süslediği çalışmasına devam ediyor.

Altınöz'ün sergi açma imkanı bulamadığı için sosyal medya hesaplarından paylaştığı resimleri ilgi çekiyor. Çok sayıda grupta paylaşılan resimler sayesinde Altınöz'ün eserleri daha çok kişiye ulaşıyor.

RESİM YAPARAK RUHUMA ŞİFA BULMAYA BAŞLADIM

Altınöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukken bahçede salyangozların yaptığı izleri görünce çok etkilendiğini söyledi.

Salyangozlar gibi peşinde iz bırakma fikrini çocuk yaşta hayat felsefesi olarak benimsediğini aktaran Altınöz, bunu da yapacağı resimlerle gerçekleştirebileceğine inandığını dile getirdi.

Okul yıllarında hayalini gerçekleştiremediğini, ablasına bu fırsatın tanındığını anlatan Altınöz, ilerleyen yıllarda ablasının resim bölümünü bitirmesine rağmen mesleğini yapmadığını, Almanya'ya gittiğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi