Geçtiğimiz gün Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının ortaya çıkmasının ardından dün akşam Twitter üzerinde Cuma namazı iptal edilsin başlığı gündeme oturdu. Binlerce kullanıcı Cuma namazının iptal edilmesi gerektiğini belirterek kalabalık ortamlarda bulunmanın yanlış olacağını söyledi.

Diyanet İşleri ise dün akşam saatlerinde açıklama yaparak Türkiye'deki 90 bin caminin dezenfekte edilmeye başlandığını belirtti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde "Tedbir Mümin'den Takdir Allah'tandır" konulu hutbe irad edip Cuma namazını kıldıracağı bildirildi.

'Kılınmaması söz konusu değil'

Sosyal medyada yayılan cuma namazı kılınmayacak iddialarına yanıt veren Diyanet, "Koronavirüs nedeniyle 13 Mart Cuma günü, Cuma namazının kılınmayacağına dair, Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın Sosyal Medya Hesabından yapılmış gibi gösterilen ve gerçekle ilgisi olmayan bir ekran görüntüsünün, çok sayıda sosyal medya gruplarında paylaşıldığı öğrenilmiştir. Söz konusu paylaşım gerçek dışıdır. Cuma namazının kılınmaması gibi bir durum söz konusu değildir. İtibar edilmemesi istirham olunur' denildi.

Editör: Haber Merkezi