Ülke TV'de Esra Elönü'nün programına katılan Yazar Sevda Noyan, sarf ettiği "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır" sözleriyle tepki toplamıştı.

'Silah da olur gerekirse'

Sarf ettiği sözler nedeniyle tepki çeken Noyan, Cüneyt Özdemir'in kişisel YouTube hesabında soruları yanıtladı. Sevda Noyan, "Kimi üzdüysem özür dilerim" derken, "Tekrar böyle bir şeye kalkışırlarsa, terliklerle insanlar tankların önüne atılacak mı sanıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Cüneyt Özdemir'in, "Terlikle yürümeyecek derken neyden bahsediyorsunuz, silahınız var mı?" sorusunaysa "O dönemde, herkes ne olduğunu şaşırdı. Elimizde hiçbir şey olmadan bir anda bir darbenin içinde bulduk kendimizi. Şu anda böyle bir şeye hazırlıklıyız. İlla ki silahtan bahsetmiyoruz, ruhen hazırlıklıyız." cevabını veren Noyan, "Silah da gerekir, silah da olur gerekirse" dedi.

Özdemir tepki gösterdi

Özdemir, "Ruhsatlı silahınız var mı?" sorusunu yineleyince Sevda Noyan "Hayır benim ruhsatlı silahım yok ama karşıdaki sizi öldürmeye geldiğinde siz ne yapacaksınız? Ben elimde ne varsa savaşırım. Bunun örneklerini görmedik mi?" yanıtını verdi.

Sevda Noyan'ın açıklamalarının ardından "Bu konuda anlaşamayacağız" diyerek bağlantıyı sonlandıran Özdemir, sonrasında tavır ve söylemlerine tepki gösterdi. Özdemir'in açıklaması ise şu şekilde: "Gelinen noktada biz de silahları hazırlıyoruz gibi cümleler çıkıyor. Böyle demiyor ama anlıyorsunuz yani. Hep beraber anlamamazlıktan mı gelelim?"

Editör: Haber Merkezi