05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Denizli'de çökme ihbarına gitti şaşkına döndü

Denizli'de çökme ihbarına gitti şaşkına döndü

Denizli'de Bozkurt merkezli 6 büyüklüğündeki depremde "çatı çökmesi" ihbarına giden itfaiye eri, depremde zarar gören evinden eşini ve iki çocuğunu kurtardı. Ayrıca, Denizli’nin Bozkurt ilçesinde merkez üssü Tutluca olan 6 büyüklüğündeki deprem, felaketin yaşandığı ilk gecede, yıllarca aynı yastığa başkoyan Taşkın çiftini ayırdı. Çiftlerden biri evlerini terk etmezken diğeri evin önünde park halinde bulunan otomobilin içinde konakladı.

Bozkurt ilçesinde yaşanan depremin ardından, ilçede görev yapan itfaiye ekiplerine bir evin tavanında göçme olduğu ihbarı yapıldı. İlçede görev yapan itfaiye eri Özgün Bektaş, meslektaşlarıyla birlikte olay yerine gittiğinde çökmenin yaşandığı yerin kendi evi olduğunu görerek şok yaşadı.

Depremde evdeki zarar görmeyen odada bulunan iki çocuğunu tahliye eden Bektaş, daha sonra şiddetli sarsıntı nedeniyle oluşan hasar hakkında inceleme yaptı. Bektaş'ın evinde ciddi boyutta maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ TUTLUCA’DA DEPREMZEDELERİN İLK GECESİ

Denizli’nin Bozkurt ilçesinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Tutluca’da depremzedelerin büyük çoğunluğu ilk geceyi AFAD ve Kızılay tarafından bölgeye bölgeye kurulan çadırlarda geçirdi. Depremzedelerden bazıları çadır yerine araçlarında konaklamayı seçerken, bazıları da sağlam gördükleri evlerinde kalmaya devam etti.

Tutluca’daki depremzedelerden Adem (65) - Rukiye (67)Taşkın çiftini ise yaşanan felaketin ilk gecesinde deprem ayırdı. 6 büyüklüğünde meydana gelen depremden korkan Rukiye Taşkın geceyi evlerinin önündeki araçlarında geçirmeyi tercih ederken, eşi Adem Taşkın ise hala sağlam gördüğünü söylediği evlerinde geçirdi.

TAŞKIN: “ARTÇI SARSINTILAR OLDUĞU ZAMAN DA YİNE DIŞARI KAÇIYORUZ”

İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri’ne açıklamalarda bulunan Adem Taşkın, “Tutlucalı değilim ama 1 sene önce yerleştim ve burada oturuyorum. Bugün büyük bir deprem oldu. İlk geceyi geçiriyoruz. Biraz yatıyoruz, biraz kalkıyoruz. Ben içeride yatıyordum. Hafif artçılar devam ediyor, artçılar olunca yine kalkıyoruz, dışarı çıkıyoruz. Eşimle beraber 2 kişi yaşıyoruz ama hanım korktuğu için içeri girmiyor, dışarıda arabada yatıyor. Gündüzden deprem çok şiddetli olduğu için korkuyor ve içeri girmeye çok niyetli değil. Bize çadır isteğimizin olup olmadığını sordular, söylediler, biz talep etmedik. Evimiz tek katlı. Bizde pek hasar olmadığı için ben içeride kalıyorum. Etrafımızda hasar olan bölgeler var. Buradaki herkes bu gece genelde çadıra taşındı. Ben evde kalıyorum. Evimizi biraz daha sağlam gördüm. Onun için evde kalmayı düşündük ama artçı sarsıntılar olduğu zaman da yine dışarı kaçıyoruz. Sağ olsunlar, herkes görevini yaptı. Biz de gereken tedbirlerimizi aldık ama çadıra ihtiyaç duymadık. Kendi imkanlarımızla geceyi geçiyoruz” dedi.

KARACA: “İNSANLARA YARDIMCI OLABİLMEK İÇİN BURAYA GELDİK”

Tutluca’ya evleri bulunduğu için sonradan gelen depremzedelerden Rafi Karaca, “Burada hanımımın evi var ama misafir olarak geldik. Deprem olduğunu duyduktan sonra çıkıp buraya geldik. İnsanlara yardımcı olabilmek için buraya geldik ama deprem Allah’tan gelen bir şey. Can kaybı yok ama evlerimizde şu anda hasar çok. Evet ben aracımda geceyi geçiyorum. Ailem ve diğer insanlar da çadırda geceyi geçiyorlar. Devlet imkanlarıyla AFAD ve Kızılay çadırları kuruldu, herkes kendi imkanları doğrultusunda geceyi geçiriyorlar” diye konuştu.

“ÇADIR ONLARA ANCA YETTİ”

“Hala tedirginiz” diyerek sözlerini sürdüren Karaca ayrıca, “Az önce olduğu gibi yine artçı sarsıntılar oluyor. Sürekli devam ediyor. Evlerin girilecek durumu yok zaten. Devletten beklentiler var tabii ki, barınma ve yiyecek gibi konular. Şu anda 2 çocuk ve anne - baba var, bu gece çadırda kalıyorlar. Ben araçta kalıyorum. Çünkü, çadır onlara anca yetti” ifadelerini kullandı. 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *