30 Ekim 2020’de İzmir’de meydana gelen depremin ardından Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliğ Bakanlığı tarafından hasar tespit çalışmaları ve enkaz çalışmaları bitirilerek 7 proje alanında çalışmalar tamamlandı.

ŞUBAT AYINDA TEMEL-KASIM ATINDA TESLİM

TOKİ Başkanlığı ile birlikte bölgelerin inşaat ihaleleri gerçekleştirilirken, şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla inşaatların temel atma töreni yapıldı. 7 proje alanında 1444 konutun yapımı ile ilgili işlemler ise devam ediyor.

Tamamlanan 749 konutun teslimi de 26 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak.

Depremin ardından çalışmalarını hızla tamamladıklarını söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürü Ömer Albayrak, şöyle konuştu:

"TOKİ Başkanlığı tarafından yapılan inşaatlarımız hızla yükseldi. 26 Kasım’da Cumhurbaşkanımızın katılımıyla hak sahiplerine konutlarını teslim etmeye başlayacağız. Bayraklı bölgesinde belirlenen 7 proje alanında 1701 bağımsız bölümün inşaatını tamamlamak üzereyiz. Bunlardan 749 dairenin teslimini 26 Kasım’da yapacağız. Yılbaşına kadar ise kadar kalan bölümlerin teslimini etaplar halinde gerçekleştireceğiz."

Editör: Haber Merkezi