İzmir depreminden yürekleri yakan bir detay ortaya çıktı.

Depreme iki oğlu ile birlikte yakalanan Ziraat Yüksek Mühendisi Fatma Öztürk, sarsıntıyla birlikte bina çökmeye başlayınca yakınında bulunan oğullarından birine sarılarak kendini siper etti.

Enkaz altından Fatma Öztürk'ün cesedi çıkarılırken, sarıldığı Buğra Öztürk yaralı olarak kurtuldu. Diğer oğlu Alper Öztürk'ün ise kalçasının kırık olduğu belirlendi. İki oğlu da hastanede tedavi altına alındı.

Fatma Öztürk'ün, eşini 16 yıl önce kanserden kaybettikten sonra biri Down sendromlu üç çocuğuna hem annelik hem de babalık yaptığı ortaya çıktı.

Down sendromlu oğlu Alper Öztürk'ü her gün cimnastik salonuna götürdüğü bildirildi. Alper Öztürk'ün uluslararası yarışmalarda derecesinin bulunduğu, Türkiye şampiyonluğunun olduğu ifade edildi. Kızının ise deprem sırasında evde olmadığı belirtildi.

Yakın arkadaşı Mine Zeytin "Down sendromlu Alper annesi Fatma albaya çok düşkündü. Fatma abla her gün onu jimnastik kulübüne götürüyordu. Oğlunun Türkiye Şampiyonluğu bile vardı. Deprem anında Fatma abla ile üniversite okuyan oğlu birbirlerine sarılmışlar. Down sendromlu Alper ise Fatma ablanın bir kaç metre ilerisindeymiş. Fatma abla enkaz altından ölü, oğlu ise mucizevi şekilde yaralı olarak çıkarıldı. Alper'in ise kalçası kırıldı. Şimdi Fatma ablanın 3 çocuğu yetim kaldı" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi