Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle binlerce can kaybı yaşanırken vaka sayısı ve ölümler de gün geçtikte artıyor. Koronavirüsten korunmak için en önemli yöntemin hijyene dikkat etmek olduğunu aktaran uzmanlar, eldiven, maske, kolonya, el dezenfektanı gibi temizlik ürünlerinin kullanılması gerektiğini belirtiyor.

Çalışanlar işten ayrılıyor

Ancak dev market zinciri Migros, çalışanlarının sağlığıyla oynayarak mesai saatleri içerisinde eldiven ve maske takmayı yasaklayınca, müşterileri tarafından büyük tepki topladı. Sağlıklarından endişe eden Migros çalışanlarının bir kısmı ise işten ayrılmaya başladı.

Müşteriler için metin hazırladı

Türkiye'nin tüm illerinde 2 bin 176 mağazası ve 23 bin çalışanı olan Migros ise kasiyerler de dahil eldiven ve maske kullanmayan personele, müşterilerden gelen tepkiler karşısında ne cevap verecekleri bir metinle bildirildi.

Migros yönetiminin personelden müşterilere vermesini istedikleri cevap şöyle: “Müşterimizden maske ve eldiven kullanılmamasıyla ilgili gelen sorulara kısaca aşağıdaki şekilde cevap verilebilir. ‘Sağlık Bakanlığı’na göre sağlıklı kişilerin maske kullanmasına gerek yoktur.

Rahatsızlığı olan arkadaşlarımız zaten çalışmamaktadır. Aslolan şekilde, ellerimizi düzenli yıkıyor ve dezenfekte ediyoruz. Eldivenle bu koşulları sağlayamadığımız, hatta daha fazla bulaşmaya neden olabileceği için eldiven kullanılmamaktadır.”