CNN Türk'te dün yayınlanan A'dan Z'ye programında dilenci kılığına girip sosyal deney gerçekleştiren muhabirin görüntüleri büyük ses getirmişti. Muhabir Sema Akbulut ve kameramanlar Serkan Topal ve Ümit Sertabipoğlu, Türkiye'nin dilenci dosyasını gözler önüne sermişlerdi.

1 SAATTE 82 TL TOPLADI

Elinde bebekle Cuma çıkışı Fatih Camii önüne gelip el açan ve vatandaşlardan para isteyen sahte dilenci Akbulut, 1 saatte 82 TL kazanarak dilencilerin günlük kazancını deşifre etmişti. İstanbul'un 5 farklı ilçesinde gerçekleştirdikleri sosyal deneyde yaşadıklarını anlatan Akbulut, kağıt toplayıcı adamın yanına gelerek, "Benimle beraber olur musun?" dediğini aktardı.

TACİZE VARAN YAKLAŞIMLAR

Akbulut bu deneyi gündüz vakti yapmasına rağmen çok sayıda ahlaksız teklif ve tacize varan yaklaşımlar yaşadığını söyledi. Akbulut, şunları kaydetti: “Bu deneyden çıkarımım, kimse dışarıda çaresiz kalmamalı. Başınıza gelebileceklerin sınırı yok. Bir kadına zarar sadece erkekten gelmiyor, hemcinsinden de gelebiliyor. Kucağımda bebek olmasına rağmen bir erkek gelip ‘Benimle beraber olur musun?’ diye sordu.  Başka bir kadın yaklaşıp yüzümü okşadı ve 'Çok güzelsin, daha çok para kazanabileceğin işler var" dedi. 

Editör: Haber Merkezi